Terheléses prolaktin vizsgálat menopauzában

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A bal szememen villámlátás jelentkezett, ami kb. 4 hónapja tart. A szemorvos glaukómára gyanakszik, vagy az is lehet, hogy valami nyomja a szemet. Terheléses prolaktin vizsgálatot csináltattam saját kérésre. Eredménye: 1574 mlU/l. Ref.tart. menopauza után: 38-430 mlU/l. Szeretném tudni, hogy ez a magas érték az én esetemben mit jelent? Kell-e gyógyszert szednem? Szükséges-e további vizsgálatokra mennem, ami igazolja/kizárja esetleg a jelenlegi szemproblémámat?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza prolactin témában

Tisztelt kérdező!

Terheléses Prolactin vizsgálatot ma már nem végzünk, mert nem ad semmire információt. A szempanaszait nem magyarázza ez az eredmény.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2020. augusztus 27., 08:23; Megválaszolva: 2020. szeptember 07., 20:25
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint
Pajzsmirigy aspirációs citológiai...