PCO és inzulinrezisztenciám van, lehet hogy cukorbeteg is vagyok?

Tisztelt Doktornő! Néhány hónappal ezelőtt kiderült, hogy pco szindrómám és inzulinrezisztenciám van, Merckformin XR 500mg-t szedek napi 2x.Cukrot és fehérlisztet egyáltalán nem eszek azóta, teljes kiőrlésű pékárut szoktam fogyasztani, de igyekszek abból is kevesebbet. Mióta ez a probléma fennáll az a problémám, hogy a gyógyszer mellett is sokszor érzem hogy nem jó a vércukrom, zúg a fülem, úgy érzem rosszul leszek ha nem eszek vmit és folyamatosan ezt érzem napközben, emiatt sokkal többször kell ennem mint egyébként ennék, miután eszem elmúlik, de utána körülbelül 1 órával már megint ezt érzem.Tudna segíteni, hogy mit tegyek? Illetve leírná, hogy ez miért van? Lehetséges, hogy ez már nem is inzulinrezisztencia, hanem cukorbetegség és inzulinra lenne szükségem? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza inzulinrezisztencia témában

Tisztelt kérdező!

A panaszok alatt érdemes lenne vérnyomást méretnie, illetve a vércukrát ellenőrizni. De mindenesetre menjen vissza a kezelőorvoshoz ezekkel a panaszokkal, mert ezen kívül is állhat probléma a háttérben és ezt ki kell vizsgálni.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2015. január 21., 19:27; Megválaszolva: 2015. január 21., 23:04
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Prolactin és mellékvese
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése
Jód tartalmú magzatvédő vitamin
Pajzsmirigy antitest érték