pajzsmirigy alul működés

Pajzsmirigy alul működésben szenvedek megfelelő étrendre lenne szükségem ahhoz, hogy tudjak fogyni vagy legalább a testsúlyomat tartani tudjam. Volt egy "csoki cystám"amit 15 évvel ezelőtt műtöttek meg, jobb oldalon csak egy kis rész maradt a pajzsmirigyből, félév múlva 13 kilóval lettem nehezebb, azóta küzdök a túlsúlyommal.

Legfrissebb cikkek a témában

Irinyi-Barta Tünde válasza túlsúlyosság témában

Kedves Hölgyem!

Személyre szabott étrendet csak személyes tanácsadás keretein belül van lehetőség adni. Ilyen formában mindössze általános tanácsokat tudok írni. Az étrendje legyen energiaszegény, azaz zsiradékokból kevesebbet fogyasszon. Vitaminokban és rostokban gazdag ételeket fogyasszon, mint például a zöldségek és gyümölcsök, teljes kiőrlésű kenyér. A húsok közül elsősorban a sovány termékeket válassza, például csirkemell, bőr nélküli csirkecomb, sertéskaraj, halak. A tojás magas koleszterintartalma miatt kerülendő, hetente 3-4 darabnál ne fogyasszon többet. Tejtermékek közül is elsősorban a zsírszegény fajták javasoltak. Fontos, hogy étrendje elegendő jódot tartalmazzon, amelyet a házi orvosa meghatározott Ön számára. Vannak olyan zöldségek, amelyek a jód hasznosulását gátló anyagot tartalmaznak (fejes és kelkáposzta, kelbimbó, retek, repce, szója) , így ezek fogyasztását kerülje.

A helyes étrend mellett a megfelelő testmozgással és egészséges életmóddal is sokat segíthet testtömege helyreállításában. Minden jót kívánok! Üdvözlettel: Barta Anikó Tünde

 Irinyi-Barta Tünde
Irinyi-Barta Tünde okleveles táplálkozástudományi szakember
Kérdés: 2014. augusztus 04., 16:49; Megválaszolva: 2014. augusztus 19., 21:15
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Hajhullás oka
Tisztelt Doktornő! Már 4 éve hullik a hajam. Voltam bőrgyógyásznál, immunológián, nőgyógyásznál. Nem találtak a hajhullásnak okát....
Visszatérő IR?
Basedow tünetek
Tisztelt doktornő! Szeretném megkérdezni hogy a fent leírt tüntek alapján lehet e gyereket vállalni tovabbá mennyire súlyos az...
Tesztoszteron szint
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Fokozott hajhullás miatt kértem egy komplex hajhullás laborcsomagot, melyben annyi eltérés volt, hogy a tesztoszteron...
Pajzsmirigy göb