• Hormon vizsgálat eredménye

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő Férjemmel gyermeket szeretnénk. Már másfél éve próbálkozunk. A nőgyógyász elküldött hormonvizsgálatra. Melyet a ciklus 3. és a 21.-ik napon vett vérvétel alapján értéklenek. Jelenleg a 3. napon vett vér eredményem készült el. Melynek értékei a következők: TSH supersensitív meghat: 2, 680 mE/l ref.tart: 0, 400 - 4, 000 FT4: 13, 30 pmol/l ref.tart:10, 30 -24, 45 FT3: 10, 90 pmol /l ref.tart:2, 76-6, 45 FSH: 8, 4 mE/ml LH: 1, 8 mE/ml Progeszteron: <0, 64 nmol/l Prolactin: 231, 0 mE/l Ösztradiol: 355 pmol/l Tesztoszteron: <0, 69 nmol/l ref.tart.: 0, 7-2, 8 Kérdésem az lenne, hogy mit lehet megállapítani az értékeimből. Azt látom hogy az FT3 magas, ez mit jelent? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a hormonvizsgálat témában

        Kedves Kérdező! Az FT3 magassága jó sTSH mellett általában stressz szituációra utal. A többi eredménye rendben van. Aminek még haszna lenne, egy vércukorterhelés és inzulinszintek vizsgálata.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2012. március 23., 19:30; Megválaszolva: 2012. március 27., 07:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi MR lelet értelmezésében kérném a segítségét. A 18 éves lányom leletéről lenne szó, akit az endokrinológus orvos küldött koponya MR-re magas prolaktin szint miatt. Válaszát előre is nagyon köszönöm! Sella...
        T. Orvos! Szeretném véleményét kérni UH vizsgálaton voltam nem panasz miatt hanem nagyon régen voltam 10-12 éve. Laborban többnyire évente. Az eredmények határon belül voltak. Most is rendben volt minden. A pajzsmirigy nél TSH 2,990 (a jó...
        Kedves Orvosok! Tejcsorgásom van évek óta(kbb8 éve),már terhességem előtt is volt. Főleg peteérés után fokozódik a menzesz kezdetéig ilyenkor sokkal nagyobb lesz a mellem és feszül. Mellultrahang negatív lett. Voltam prolactin szint...
        Tisztelt Doktornő! Endokrinológus szakorvost nem tudtam választani, jelenleg nem volt a listában, ezért választottam önt, remélem tud válaszolni a kérdésemre. 2019. márciusában diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy alulmüködést,(leleteim: TSH...
        A TSH értékem a legutóbbi labor eredményem alapján 4,5. Tudtommal ez az érték pont a határán van a túl magasnak. A háziorvosom szélén pótlást javasolt, a pszichoáterem syntroxine-t írt fel nekem, és azt mondta, nyugodtan szedjem be....
        Üdvözlöm! Feketéné Szarvas Katalin vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy pajzsmirigy-túlműködésem van e? 11 hónapja szültem a második gyermekem. Jelentős fogyást tapasztaltam, a hajam még mindíg hullik. Erős szívdobogás érzés szokott...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Az indokolatlan hízás, éjszakai izzadás, szapora ingadozó pulzus okának keresése miatt pajzsmirigy vérvizsgálatot végeztettem. Az eredmények: TSH 2,896 ulU/ml (ref:0,380-5,330), FT3 4,99 pmol/l (ref:3,8-6,0), FT4...
        Szép napot! 26 éves nő vagyok. 2020. márciusában voltam nyaki ultrahangon és ez az eredményem: A pajzsmirigy jobb lebenye 34x16x14mm. Az isthmus keskeny. A bal lebeny hosszabb 38x14x12mm. Szerkezetében apró cysta van. A lebenyek kevésbé...
        Üdvözlöm.Érdekelne a véleménye a 3ik napi vérvételröl.a saját orvosom sajnos annyival lezárta hogy magas az lh szint.de semmi gyogyszert kezelést nem irt elö. Lh szint 21,66 Fsh szint 8,81 Osztraidol 524 A sima cukrom 5.5 A 60perces 9,7 A...
        Kedves Doktor! Az lenne a kérdésem, hogy a minap voltam vervetelen, ahol 31es prolaktin szintet mertek. A mellembol atlatszo folyadek jon nyomas hatasara, csak 1-2 csepp, de elegge aggasztott, ezert elmentem kivizsgaltatni. A referencia ertek 3-27ig...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Sok nő küzd visszatérő hüvelyfertőzéssel, melyek között gyakori a gombás eredetű.
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.