Hormon vizsgálat eredménye

Tisztelt Doktor Úr/Nő Férjemmel gyermeket szeretnénk. Már másfél éve próbálkozunk. A nőgyógyász elküldött hormonvizsgálatra. Melyet a ciklus 3. és a 21.-ik napon vett vérvétel alapján értéklenek. Jelenleg a 3. napon vett vér eredményem készült el. Melynek értékei a következők: TSH supersensitív meghat: 2, 680 mE/l ref.tart: 0, 400 - 4, 000 FT4: 13, 30 pmol/l ref.tart: 10, 30 -24, 45 FT3: 10, 90 pmol /l ref.tart: 2, 76-6, 45 FSH: 8, 4 mE/ml LH: 1, 8 mE/ml Progeszteron: <0, 64 nmol/l Prolactin: 231, 0 mE/l Ösztradiol: 355 pmol/l Tesztoszteron: <0, 69 nmol/l ref.tart.: 0, 7-2, 8 Kérdésem az lenne, hogy mit lehet megállapítani az értékeimből. Azt látom hogy az FT3 magas, ez mit jelent? Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Felszeghy Enikő válasza hormonvizsgálat témában

Kedves Kérdező!

Az FT3 magassága jó sTSH mellett általában stressz szituációra utal. A többi eredménye rendben van. Aminek még haszna lenne, egy vércukorterhelés és inzulinszintek vizsgálata.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Felszeghy Enikő
Dr. Felszeghy Enikő gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus
Kérdés: 2012. március 23., 19:30; Megválaszolva: 2012. március 27., 07:30
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Fibroadenoma, endokrinológia.
Tisztelt Doktornő/Úr! Tavaly találtak a jobb és a bal mellemben két-két jó indulatú csomót (Fibroadenoma) , nem sokkal rá ki is mütöttek...
Inzulinrezisztencia és vérzéshiány
Tisztelt drNő! Fogamzásgátló elhagyása utáni fél éves vérzéshiány miatt küldtek kivizsgálásra.kérdésem, hogy a terheléses cukor értékeim...
Meddőségi panel
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Meddőségi panel vérvételre kellene időpontot kérnem. (Hormon vizsgálat céljából hajhullás miatt.) A...
hormon vizsgálat, de mikor?
Tisztelt Dr. Úr/Nő! Nemrég jártam nőgyógyásznál rendszertelen menstruáció, illetve vérzéskimaradás miatt. Megvizsgált, a ciszta kizárva....
Hormonvizsgálat elemzés
Tisztelt Webbeteg! Érdeklődni szeretnék, Önök szerint jók-e ezek a hormon eredmények: ciklus3. napján: TSH: 0, 480mIU/L LH: 1, 14 U/L FSH:...