• Hormon vizsgálat eredménye

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő Férjemmel gyermeket szeretnénk. Már másfél éve próbálkozunk. A nőgyógyász elküldött hormonvizsgálatra. Melyet a ciklus 3. és a 21.-ik napon vett vérvétel alapján értéklenek. Jelenleg a 3. napon vett vér eredményem készült el. Melynek értékei a következők: TSH supersensitív meghat: 2, 680 mE/l ref.tart: 0, 400 - 4, 000 FT4: 13, 30 pmol/l ref.tart:10, 30 -24, 45 FT3: 10, 90 pmol /l ref.tart:2, 76-6, 45 FSH: 8, 4 mE/ml LH: 1, 8 mE/ml Progeszteron: <0, 64 nmol/l Prolactin: 231, 0 mE/l Ösztradiol: 355 pmol/l Tesztoszteron: <0, 69 nmol/l ref.tart.: 0, 7-2, 8 Kérdésem az lenne, hogy mit lehet megállapítani az értékeimből. Azt látom hogy az FT3 magas, ez mit jelent? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a hormonvizsgálat témában

        Kedves Kérdező! Az FT3 magassága jó sTSH mellett általában stressz szituációra utal. A többi eredménye rendben van. Aminek még haszna lenne, egy vércukorterhelés és inzulinszintek vizsgálata.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2012. március 23., 19:30; Megválaszolva: 2012. március 27., 07:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.