• Labor lelet, lehet e ez meddőség jele illetve van e rá gyógyszer?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Van okom aggodalomra ezekkel a leletekkel ? Ciklusom28-31ingadozik a ciklus 4.napján történt a vérvétel. 26 éves vagyok az uhn a bal petefészkem a méh mögött levan tapadva kicsit kisebb Aggódom az ösztradiol e2 szint miatt esetleg erre van gyógyszer? Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT) Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT) Gamma-glutamiltranszferáz (GGT) 22ul Alkalikus foszfatáz (ALP) 85u/l. 30-120 Összes bilirubin. 15,1umol/l. 5,0-21,0 Konjugált (direkt) bilirubin 2,8umoll. 0.0-3,4 Laktát dehidrogenáz (LDH) 364u/l 240-480 Amiláz 41 U/l 28-100 Karbamid/ 3,0mol/l 2,8-7,2 Kreatinin/Húgysav 55,0umol/l. 49,0-90 Glükóz (vércukor)4,7. 3,7-4,1 Nátrium (Na)/ 141. 136-146 Kálium (K)4,7. 3,5-5,1 /Klorid (Cl)/ 104 . 98-108 Kalcium (Ca)/ 2,38. 2,2-2,65 Foszfát. 1,20. 0,81-1,45 (P) Magnézium (Mg) 0,89. 0,77-1,03 Vas (Fe). 21,8. 10,7-32,2 Transzferrin 35% 15-45% Ferritin 81,1 10.0-120,0 Összfehérje 78,1 66,0-83,0 Albumin 47,2 35,0-52,0 C reaktív protein (CRP) 2,53. 0,0-5,00 Koleszterin 4,10 2,6-5,2 HDL koleszterin 1.21 1,17-3,6 Triglicerid 0,99 0,70-2,25 Vérkép automatával (kvalitatív vérképpel) Protrombin 0,94 0,91-1,1 Idő 8,22 sec 7,7-9,7 Aktivált parciális tromboplasztin idő (APTI) 27,8 sec. 26-40sec Általános vizeletvizsgálat üledékkel: semmi kórus nem található TSH (Tireoidea-Stimuláló Hormon). 1,628miul 0,400-4,000 FSH (Follikulus Stimuláló Hormon). 7,74u/l. Follikularis fazis 3,58-8-78u|l LH (Luteinizáló Hormon) 3,57u/l. Follikularis fazis2,12-10,89 u/l Prolaktin242,9miu/l Nem terhes esetben 70,8.....566,5 Ösztradiol 73,4 pmol/l Follikularis 82,2-422 pmol/l Posztmenapeuza <92mol/l Progeszteron 1,8 nmol/l Folikularis fazis 0,98-4,83 Posztmenapeuza <0,25-2,48 Inzulin 7,5 miu/l. 1,9-23,0 D-vitamin (Total 25-OH D-vitamin) 144 Megfelelo szint 75-250 Folsav <54,15nmo/l * 8,1-45,3 B12-vitamin. 292pmol/l 133-675

        Dr. Farkas Ágnes válasza a hormonvizsgálat témában

        Kedves Hölgyem! Egy eredményről véleményt nem érdemes megfogalmazni, mert nagyon sok más dolog is befolyásolhatja ezeket az értékeket. Jó lenne egy fizikális és egy ultrahangos vizsgálat is újra. Emellett én mindenképpen javasolnék egy kontroll hormonlabort is. Ilyenkor látni kell, hogy az alacsonyabb ösztrogén állandóan jelen van, vagy csak egy egyszeri alkalom volt. Egyáltalán nem biztos, hogy ez okoz Önnek bármilyen problémát. Az, hogy az egyik petefészke éppen a méhe mögött látszott, nem jelenti azt, hogy le van tapadva, mert könnyen mozgó szervről beszélünk, lehet, hogy következő alkalommal már máshol lesz. Az, hogy éppen nem ugyanolyan a két petefészek mérete, szintén nem probléma. Abban az esetben, ha az ismételt vizsgálatokban is lenne eltérés, akkor érdemes lesz majd kiegészítő vizsgálatokat is csinálni, illetve egy nőgyógyász-endokrinológiai kivizsgálás is szóba jöhet.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2020. szeptember 22., 06:50; Megválaszolva: 2020. szeptember 26., 13:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Szeptemberben telt le az 5 év a Miréna spirálom felhelyezése óta. A vírushelyzet miatt várnék a cserével tavaszig, ha ez lehetséges. A spirált nem védekezés, hanem endometriózis miatt kaptam. A görcseim gyakorlatilag...
        Tisztelt Doktor úr! Azért fordulok Önhöz, mert petefészek cisztát állapítottak meg nálam, és a leleteim alapján szeretném megkérdezni, hogy Ön szerint feltétlenül szükséges-e a műtéti beavatkozás. Nyár közepén 21 hetesen volt...
        Tisztelt Doktor úr/nő! Olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy a 28-30 napos ciklusnál a 12. Napon végzett uh vizsgálat során mért 4mm méhnyálkahártya illetve 13mm domináns tüsző mennyire számít jónak vagy rossznak. LH tesztek alapnán 16....
        Jó napot kívánok Doktor úr! Tünde vagyok Szegedről. Az lenne a kèrdèsem hogy 45 èves vagyok. 5 ève tart már nálam a menopauza, azóta nincs menstruációm! Most egy pár napja el kezdett fájni a hasam, nèha van rosszullèt is de nem ilyen...
        Kedves Orvos! Párommal most először próbáltuk ki, az anális együtt létet. És aztán egyből következett a vagina. Kellemetlen érzés volt, így hanyagságból rá tértünk a “megszokott” részhez. Olvastam róla, hogy veszélyes egyikből, a...
        Üdvözlöm Doktorúr! Egy pár hete fehéres elváltozász észleltem a hüvelybemenet alatt. Nem nő nem változik inkább javul de nem tünik el.Olyan mintha ki lenne száradva a bőr. Az orvosom szerint ártalmatlan elváltozás kenjem pimafucorttal a...
        Kedves Doktor Úr! Szülést követően (nem szoptattam) 3 hónapig nem jelentkezett menstruáció. Majd mikor úgy tűnt, hogy megjött, akkor kezdtem el szedni fogamzásgátló tablettát, az orvos utasítása alapján. A vérzés szinte rögtön barnára...
        Tisztelt Főorvos Úr! Hólyagsérv,inkontinencia, és gyakran ismétlődő hüvelyi fertőzés miatt 4 ProlapLese kezelést javasoltak. Műtét ellenjavalt ( jobb oldali ishemias strok, visszatérő pitvarfibrilláció, magas vérnyomás) miatt. Az első...
        Tisztelt Doktor úr! Szeptember 2án volt méhpolip eltávolításom és küretem. Utána 2 hétig volt kisebb vérzésem. Mikor várható az első menstruáció ilyenkor?
        Kedves Doktornő/ Doktorúr! Az elmúlt fél évben orgazmus (behatolás nélküli) után vérzést tapasztalok (pl. ovuláció alatt is). Az első pár napban erősebb majd egyre jobban barnásabb. A menstruációm nagyon sötét, de mindig pontosan jön...