Labor lelet, lehet e ez meddőség jele illetve van e rá gyógyszer?

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Van okom aggodalomra ezekkel a leletekkel? Ciklusom28-31ingadozik a ciklus 4.napján történt a vérvétel. 26 éves vagyok az uhn a bal petefészkem a méh mögött levan tapadva kicsit kisebb Aggódom az ösztradiol e2 szint miatt esetleg erre van gyógyszer? Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT) Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT) Gamma-glutamiltranszferáz (GGT) 22ul Alkalikus foszfatáz (ALP) 85u/l. 30-120 Összes bilirubin. 15,1umol/l. 5,0-21,0 Konjugált (direkt) bilirubin 2,8umoll. 0.0-3,4 Laktát dehidrogenáz (LDH) 364u/l 240-480 Amiláz 41 U/l 28-100 Karbamid/ 3,0mol/l 2,8-7,2 Kreatinin/Húgysav 55,0umol/l. 49,0-90 Glükóz (vércukor) 4,7. 3,7-4,1 Nátrium (Na) / 141. 136-146 Kálium (K) 4,7. 3,5-5,1 /Klorid (Cl) / 104 . 98-108 Kalcium (Ca) / 2,38. 2,2-2,65 Foszfát. 1,20. 0,81-1,45 (P) Magnézium (Mg) 0,89. 0,77-1,03 Vas (Fe) . 21,8. 10,7-32,2 Transzferrin 35% 15-45% Ferritin 81,1 10.0-120,0 Összfehérje 78,1 66,0-83,0 Albumin 47,2 35,0-52,0 C reaktív protein (CRP) 2,53. 0,0-5,00 Koleszterin 4,10 2,6-5,2 HDL koleszterin 1.21 1,17-3,6 Triglicerid 0,99 0,70-2,25 Vérkép automatával (kvalitatív vérképpel) Protrombin 0,94 0,91-1,1 Idő 8,22 sec 7,7-9,7 Aktivált parciális tromboplasztin idő (APTI) 27,8 sec. 26-40sec Általános vizeletvizsgálat üledékkel: semmi kórus nem található TSH (Tireoidea-Stimuláló Hormon) . 1,628miul 0,400-4,000 FSH (Follikulus Stimuláló Hormon) . 7,74u/l. Follikularis fazis 3,58-8-78u|l LH (Luteinizáló Hormon) 3,57u/l. Follikularis fazis2,12-10,89 u/l Prolaktin242,9miu/l Nem terhes esetben 70,8.....566,5 Ösztradiol 73,4 pmol/l Follikularis 82,2-422 pmol/l Posztmenapeuza <92mol/l Progeszteron 1,8 nmol/l Folikularis fazis 0,98-4,83 Posztmenapeuza <0,25-2,48 Inzulin 7,5 miu/l. 1,9-23,0 D-vitamin (Total 25-OH D-vitamin) 144 Megfelelo szint 75-250 Folsav <54,15nmo/l * 8,1-45,3 B12-vitamin. 292pmol/l 133-675

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Farkas Ágnes válasza hormonvizsgálat témában

Kedves Hölgyem!

Egy eredményről véleményt nem érdemes megfogalmazni, mert nagyon sok más dolog is befolyásolhatja ezeket az értékeket. Jó lenne egy fizikális és egy ultrahangos vizsgálat is újra. Emellett én mindenképpen javasolnék egy kontroll hormonlabort is. Ilyenkor látni kell, hogy az alacsonyabb ösztrogén állandóan jelen van, vagy csak egy egyszeri alkalom volt. Egyáltalán nem biztos, hogy ez okoz Önnek bármilyen problémát. Az, hogy az egyik petefészke éppen a méhe mögött látszott, nem jelenti azt, hogy le van tapadva, mert könnyen mozgó szervről beszélünk, lehet, hogy következő alkalommal már máshol lesz. Az, hogy éppen nem ugyanolyan a két petefészek mérete, szintén nem probléma. Abban az esetben, ha az ismételt vizsgálatokban is lenne eltérés, akkor érdemes lesz majd kiegészítő vizsgálatokat is csinálni, illetve egy nőgyógyász-endokrinológiai kivizsgálás is szóba jöhet.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2020. szeptember 22., 06:50; Megválaszolva: 2020. szeptember 26., 13:56
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Női hormon laborvizsgálat
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! PCOS gyanúja miatt hormonvizsgálatra küldtek. A doktor úr aki elrendelte a vizsgálatot, nem emelte ki, hogy mikor kell...
Hormonvizsgálat, PCOS, meddőség
A probléma a következő. Egy év alatt 14-15 kg-ot fogytam mostanáig. Sajnos nem tudtam időben megállni és jelenleg 172 cm magasságomhoz 48 kg társul...
van-e esély a teherbeesésre
Kedves doktor Úr/Hölgy! Azzal a kéréssel fordulnék Önhöz hogy értékelje nekem a vérvételi eredményem! A Párommal babát szeretnénk már évek...
Hormon vizsgálat
Tisztelt Doktor Úr! A nőgyógyászom hormon vizsgálatra küldött mivel már több mint egy éve nem sikerül teherbe esnem, viszont azt nem mondta, hogy...
laborvizsgálat
Szíves segítségüket szeretném kérni az alábbi eredményekkel kapcsolatban. Egy magánrendelésen kérte az orvos, hogy csináltassam meg az alábbi...