• Labor lelet, lehet e ez meddőség jele illetve van e rá gyógyszer?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Van okom aggodalomra ezekkel a leletekkel ? Ciklusom28-31ingadozik a ciklus 4.napján történt a vérvétel. 26 éves vagyok az uhn a bal petefészkem a méh mögött levan tapadva kicsit kisebb Aggódom az ösztradiol e2 szint miatt esetleg erre van gyógyszer? Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT) Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT) Gamma-glutamiltranszferáz (GGT) 22ul Alkalikus foszfatáz (ALP) 85u/l. 30-120 Összes bilirubin. 15,1umol/l. 5,0-21,0 Konjugált (direkt) bilirubin 2,8umoll. 0.0-3,4 Laktát dehidrogenáz (LDH) 364u/l 240-480 Amiláz 41 U/l 28-100 Karbamid/ 3,0mol/l 2,8-7,2 Kreatinin/Húgysav 55,0umol/l. 49,0-90 Glükóz (vércukor)4,7. 3,7-4,1 Nátrium (Na)/ 141. 136-146 Kálium (K)4,7. 3,5-5,1 /Klorid (Cl)/ 104 . 98-108 Kalcium (Ca)/ 2,38. 2,2-2,65 Foszfát. 1,20. 0,81-1,45 (P) Magnézium (Mg) 0,89. 0,77-1,03 Vas (Fe). 21,8. 10,7-32,2 Transzferrin 35% 15-45% Ferritin 81,1 10.0-120,0 Összfehérje 78,1 66,0-83,0 Albumin 47,2 35,0-52,0 C reaktív protein (CRP) 2,53. 0,0-5,00 Koleszterin 4,10 2,6-5,2 HDL koleszterin 1.21 1,17-3,6 Triglicerid 0,99 0,70-2,25 Vérkép automatával (kvalitatív vérképpel) Protrombin 0,94 0,91-1,1 Idő 8,22 sec 7,7-9,7 Aktivált parciális tromboplasztin idő (APTI) 27,8 sec. 26-40sec Általános vizeletvizsgálat üledékkel: semmi kórus nem található TSH (Tireoidea-Stimuláló Hormon). 1,628miul 0,400-4,000 FSH (Follikulus Stimuláló Hormon). 7,74u/l. Follikularis fazis 3,58-8-78u|l LH (Luteinizáló Hormon) 3,57u/l. Follikularis fazis2,12-10,89 u/l Prolaktin242,9miu/l Nem terhes esetben 70,8.....566,5 Ösztradiol 73,4 pmol/l Follikularis 82,2-422 pmol/l Posztmenapeuza <92mol/l Progeszteron 1,8 nmol/l Folikularis fazis 0,98-4,83 Posztmenapeuza <0,25-2,48 Inzulin 7,5 miu/l. 1,9-23,0 D-vitamin (Total 25-OH D-vitamin) 144 Megfelelo szint 75-250 Folsav <54,15nmo/l * 8,1-45,3 B12-vitamin. 292pmol/l 133-675

        Dr. Farkas Ágnes válasza a hormonvizsgálat témában

        Kedves Hölgyem! Egy eredményről véleményt nem érdemes megfogalmazni, mert nagyon sok más dolog is befolyásolhatja ezeket az értékeket. Jó lenne egy fizikális és egy ultrahangos vizsgálat is újra. Emellett én mindenképpen javasolnék egy kontroll hormonlabort is. Ilyenkor látni kell, hogy az alacsonyabb ösztrogén állandóan jelen van, vagy csak egy egyszeri alkalom volt. Egyáltalán nem biztos, hogy ez okoz Önnek bármilyen problémát. Az, hogy az egyik petefészke éppen a méhe mögött látszott, nem jelenti azt, hogy le van tapadva, mert könnyen mozgó szervről beszélünk, lehet, hogy következő alkalommal már máshol lesz. Az, hogy éppen nem ugyanolyan a két petefészek mérete, szintén nem probléma. Abban az esetben, ha az ismételt vizsgálatokban is lenne eltérés, akkor érdemes lesz majd kiegészítő vizsgálatokat is csinálni, illetve egy nőgyógyász-endokrinológiai kivizsgálás is szóba jöhet.


        Kérdés: 2020. szeptember 22., 06:50; Megválaszolva: 2020. szeptember 26., 13:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: