Hormonvizsgálat

Kedves Doktor Úr! A ciklusom 4. és 22. napján csináltattam vérvételt, aminek az eredménye az alábbi lett: 4. napon: TSH: 0,635 mIU/L, FT4: 14,26 pmol/L, FT3: 5,10 pmol/L, FSH: 6,2 IU/L, LH: 6,5 IU/L, PROLACTIN: 454,0 mIU/L, ÖSZTRADIOL: 86,7 mIU/L, PROGESZTERON: 1,38 nmol/L 22. napon: PROLAKTIN: 2353,0 mIU/L (ref.érték szerint: 206-4420-terhes, 40-530 praemenop, 14,7-399 postmenop) FSH: 3,1 IU/L, LH: 11,7 IU/L, ÖSZTRADIOL: 549,50 pmol/L, PROGESZTERON: 15,90 nmol/L. A ciklusaim: 26-27 naposak, pontosan megszokott jönni, normális vérzésem van. Múlt hónapban voltam peteérés figyelésen, ciklus közepén volt egy domináns tüszőm (bal betefészek) , a jobbikban volt egy pár kis ciszta (kb. 4 db) , majd menstruáció előtt 5 nappal voltam ellenőrzésen és az orvos látott egy sárgatestet a tüsző helyén. Párommal nem védekezünk. Azt szeretném kérdezni, hogy a fenti laboreredmények mit mutatnak? A prolaktin nagyon magasnak tűnik, habár semmiféle mellproblémám nincs (nincs folyás) . Legközelebb július 11-én (körül) esedékes a menstruációm. Válaszát előre is hálásan köszönöm! Tisztelettel, Piltz Judit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Hormonvizsgálat témában

Tisztelt Hölgyem !

Köszönöm levelét és rendkivül jó meglátásait.

Röviden: a prolactint mindenképpen kissé vissza kellene szoritani/napi fél tbl. Bromocriptin folyamatosan / és kiegészitésként meghatároztatni a D vitamin szintet és az AMH-t / Anti Müllerian Hormon /, mely a petefészkek rezerv kapacitására adna választ.

Ha októberig nincs eredmény akkor tuba átjárhatósági vizsgálat is indokolt lehet, valamint gyógyszeres petefészek stimulálás-remélem nem kerül rá sor.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2021. július 06., 15:44; Megválaszolva: 2021. július 08., 18:52
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Lágyéksérv terhesség
Látóterenként kevés granulocyta
Terhesség-petezsák
Második oltás terhesség alatt
Tisztelt Doktor Nő! Április 9-én kaptam az első AstraZeneca oltásomat, majd július 2-án kapnám meg a másodikat, de a héten kiderült, hogy...