• Női hormon laborvizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! PCOS gyanúja miatt hormonvizsgálatra küldtek. A doktor úr aki elrendelte a vizsgálatot, nem emelte ki, hogy mikor kell mennem pontosan, viszont interneten olvasva látom, hogy ciklushoz kötött a dolog. Amennyiben viszont hónapok óta nincs ciklus, ennek időpontja mindegy? A hónapokig kimaradó ciklussal tisztában volt ő is. Vissza nem tudok menni, mert későbbiekben más lesz a kezelőorvosom, viszont mindenhol jó soká kapnék időpontot endokrinológushoz, valamint egy kérdésért nem tudok most magánrendelést kifizetni, igy bizok benne, hogy segiteni tud. Januárban szeretném már a leletekkel felkeresni a választott orvost. Előre is köszönöm!

        Dr. Kiss György válasza a hormonvizsgálat témában

        Tisztelt Hölgyem! A ciklusdiagnosztika azt jelenti, hogy általában a ciklus 3., 11., és 21. napján vett vérből határozzák meg az aktuális agyalapimirigy /hypophysis / és a petefészek hormonok szintjét. Ha Ön most, a hónapok óta kimaradó ciklusa miatt kérné a hormonvizsgálatot, akkor azt elvégeztetheti és az FSH, LH, Prolactin valamint az Oestradiol, Progeszteon és Tesztoszteron hormonok meghatározását kérje és ezzel az eredménnyel keresheti fel már választott orvosát. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2018. december 09., 21:40; Megválaszolva: 2018. december 12., 23:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: