Gasztroenterológia

Tisztelt Doktor Úr! Édesanyám 53éves, ezen a héten volt gasztroenterologusnál, magánrendelésen. A doktortól kapott otthon elvégezhető, és kiértékelhető "vastagbél és végbél daganat kiszűrésére alkalmas" tesztet. A tesztet 3 egymást követő nap székletéből vett mintával kellett elvégezni. A pénteki, és a szombati teszt eredménye negatív, a mai teszt eredményen azonban a controll csík mellett nagyon halványan megjelent a teszt pozítivitását jelző másik csík is, ami azonban most, pár órával a teszt elvégzése után teljesen eltűnt. Kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e, hogy a 3.teszt is negatív, csak esetleg egyéb okok miatt (pl átnedvesedett a papír) volt látható a halvány csík. Illetve, hogy ha az első 2napi teszt negatív lett, akkor hogy lehet, h csak a harmadik jelez pozítivitást. A gasztroenterólogust azért kerestük fel, mert édesanyámnak gyakran zsíros, olajos ételek után fáj a gyomra, inkább a gyomorszáj tájékán. Széklete állaga, színe normális, napi rendszerességű, ezzel nem volt sosem problémája. Nagyon aggodunk érte

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza vastagbélrák témában

Kedves Kérdező!

A teszt a blrendszeri vérzést mutatja ki, azért kell három egymást követő npon ismételni, mert a dagnatok vérezgetnek, ez a vérezgetés legtöbbször szakaszos. A harmadik pozitivtás miatt javasolt endoszkóppal a vérzésforrás megkeresése, menjenek vissza a kezelőorvoshoz!

Kérdés: 2011. május 01., 20:44; Megválaszolva: 2011. május 03., 10:35
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Vastagbélrákom lehet, ha véres a...
Tisztelt Doktorúr/NŐ! 37 éves vagyok, két hónappal ezelőtt szültem.1.5-2 hete megváltozott a székletürítésem. Napi 2x, 3xvan. Az első normál...
enzimes béldaganatszűrés
Tisztelt Plósz János Doktor Úr! Szeretném megtudni, hogy az enzimes béldaganatszűrés kiváltja-e a vastagbéltükrözést? Megmutatja-e ugyanazokat...
IBS után lehet vastagbélrák?
Tisztelt Plósz Doktor Úr! Ismét a segítségét kérem. Refluxos, ibs-es vagyok Így tudom, hogy milyen a puffadás, hasfájdalom stb. Ibs-em...
IBS és vastagbélrák tünetei...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 20 éves nő vagyok és immáron lassan egy éve küszködök emésztési gondokkal. Rengeteget büfögök illetve az altáji...
Hosszú hetek
Tisztelt Doktorno/Doktor Ur! Szeretnem megnyugtato velemenyet es tanacsat kerni ebben a kicsit kinos ugyben. Kulfoldon elek, igy orvosi vizsgalatra csak...