Hasi fájdalom

Tisztelt Doktor Úr! A problémám a következő: Több mint 2 hete tartó hasmenésem van. A székletem nyálkás és sárga színű, az utóbbi időben szivacsos (bolyhos) kinézetű. A háziorvostól normix tablettát és normafloret kaptam. Vérvételen is voltam csillagos értékeim: INR 1.34; Kreatinin 86.2; Amiláz 119; Neutro% 44.60; Mono% 10.30; Eos% 4.60, hasi ultrahangom negatív. Az alhasam görcsösen fáj, nem kemény, nem nyomásérzékeny. A korona vírus miatt további kivizsgálásokra nem fogadnak, amíg a hasmenésem van. 2017-ben volt vastagbélgyulladásom. Utóbbi két hétben csak diétás ételeket fogyasztottam. Kihez fordulhatok a panaszaimmal, illetve milyen vizsgálatok/ kezelések lennének szükségesek? Köszönettel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasmenés témában

A panasz gyomor-bélhurutnak felelhet meg. Ez általában spontán gyógyul, a probiotikum illetve Duspatalin vagy Meteospasmyl tabl. használata segíthet a mielőbbi javulásban (a probiotikumból érdemes lehet más készítményt is kipróbálni és legalább pár hétig használni). Ha a panasz nem szűnik, gastroenterológia szakvizsgálat javasolt. A diétát bővítheti nyugodtan (inkább a gyakori, kis mennyiségeken legyen a hangsúly, illetve laktóztartalmú ételeket érdemes kerülni).

Kérdés: 2021. március 20., 11:01; Megválaszolva: 2021. március 20., 12:00
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Alkohol probléma
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj