fibroscan

Tisztelt webdoktor! Szeretném ha a vizsgálat eredményét segitene számomra érthetővé tenni.májzsugorom van rzt tudom.a fibroscan eredmény: átlag érték 16, 3 kPa/ez nagyon magas? /IQR 3, 3 IQR/MED 20SZÁZALÉK/EZ IS MAGAS? / STÁDIUM4/EZT TUDOM MIT JELENT, DE AZT MONDTÁK HOGY AZ ELEJÉN JÁR/. CAP: ÁTLAGÉRTÉK 173 db/m /mit takar? / IQR 48 IQR/MED 28 SZÁZALÉK STEATOSIS DTÁDIUM S0.Nem tudtam a neten dzekre rákeresni ezért kérném a segitségét.régebben is hssznos volt a válaszuk.2011ota tudom, hogy előrehaladott cirrozisem van.Hcv de kezelést nem kaphattam mert dekompenzált Vártam ezz a fibroscant mert ebből lehet követkehtetni hogy milyen méftékben károsult a májam.azért jo lenne tudni hogy van e még egy pár évem vagy ez már nagyon sulyos Várom válaszát mert jobb szeretek tisztán látni. Nagyon köszönöm Edit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza májbetegség témában

A 16, 3kPa közepes emelkedést jelent (általában 1.5 és 75kPa között van az érték, 6kPa alatt normális) . A 4-es stádium a leginkább előrehaladott, de ez függ a májcirrhosis okától is (az Öné inkább F3-F4) . A CAP érték a zsírmáj (steatosis hepatis) diagnosztizálására alkalmas módszer, az érték alapján ez Önnek nem áll fenn.

Ennél részletesebben a gondozó hepatológusa tud majd tanácsot adni.

Kérdés: 2015. március 13., 17:12; Megválaszolva: 2015. március 16., 16:06
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hólyag a végbélnyílásnál
Pajzsmirigy + SM betegség
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia