Haspuffadás, korai teltségérzés

Tisztelt Dr. Szigeti Nóra! Haspuffadással, korai teltségérzéssel kapcsolatban szeretnék kérdést feltenni. Nagyon sokszor fáj a gyomrom, ha éhes vagyok, akkor amiatt, ha eszek, akkor utána. Egyszerre nem tudok sokat enni, csak kisebb adagokat. Régebben evés után elmúlt a fájdalom, most inkább evés után jelentkezik. Sokszor túl korán érzem, hogy tele a gyomrom, és nem is bírok semmit enni pl. ebéd után délután, de inni sem semmit. Sokszor kell böfögnöm is. Volt olyan reggel evés előtt, hogy éreztem, hogy éhes vagyok, de mintha egy ballon lett volna felfújva a gyomromban, ami feszítette. Sokszor van fura érzésem a gyomorszájamnál, mint székelés előtt, úgy érzem, hogy rohannom kell a wc-re, aztán mégsem. Van, hogy egész nap ezt érzem, hullámokban. Gondoltam már epeproblémákra is. A székletem mostanában sötét színű, de van, hogy egészen világos, homokszínű. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza haspuffadás témában

Kedves kérdező!

Szükség lenne részletes kivizsgálásra, ami laborvizsgálatokat, hasi UH-ot és gyomortükrözést jelent. Lehet, hogy csak túlzott savtermelés vagy epés visszafolyás okozza a panaszokat, de erre a vizsgálatok adhatnak választ.

Kérdés: 2015. április 29., 09:22; Megválaszolva: 2015. április 29., 17:06
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás