Crohn - van megoldás, vajon mi?

Tisztelt Dr úr/Dr nő! Szeretném a segitségét kérni, már 1x irtam önöknek és akkor az alkalmam csak 1 smses megköszönés volt, most szoban is köszönöm Önöknek. A korelözményem lényegében az az 2 év sztk minden bugyrát átjárva bal bordaiv, es bal és jobb alhasi szurás + hasmenés miatt, végül privát tükrözésre került sor, ahol Crohn-t allapitottak meg a vékonybél első szakaszánál. Kaptam Pentasa 2g, Medrol 16mg, es imuran 50mg tablettat, ez volt novemberben, 2-3 hét mulva kisebb javulás jött 32mg medrollal, de december elején ujból midnen tunetem elöjött, a gyogyszerek szedése melett, januárban tudtam csak visszamenni a privát rendelésre. Ahol kaptam egy Zanocin 200 mg tablettat es a Medrolt emelték. A Zanocin tablettat elkezdtem szedni, de nem tudom szabad-e mert minden szem utan csallankiutéses es 3 centis dudorok nonek a kezfejemre, de pár ora mulva eltünik. Viszont semmilyen javulás, elkeseredésemben irok igazából, mert ma megint egész napos hasmenés, alhasi görcsökkel és folymatos bal bordaiv alatti nyomás van, gyomortájékon + hányinger. Minden étkezesi teknikat mar kiteszteltem, de semmi összefuggést nem latok, ha eszek azert faj ha nem azert. Kicsiket étkezek, probiotikumokat eszek, mozgok, nemiszok stb, a szemem romlik, és a hatam is kezd fájni. Ülö helyzetben a fájdlaom állandó, éjjel pedig forro vizes palackokkal tudok csak aludni. Mit kellene tennem, mit érdemes csinálnom emeljek a gyogyszeren? Nem látom értelmét visszamenni privátba megint sok sok pénzért ez az igazság, több orvost meg nem tudok elöszedni, de nem hiszem az orvossal van a baj, ne értsék félre, csak egyszerüen nincs javulás, és nem vagyok Dagobert bácsi ilyen betegség mellett föleg. Én meggyözödésem szeritnem rosszabul vagyok. Válaszát várom, elöre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza Crohn témában

Kedves Kérdező!

Nem javasolnám, hogy maga emelje a gyógyszerét, hanem azt, hogy menjen vissza a kezelőorvosához. Ha a Medrol szedése mellett kiújultak a panaszok, szükség lehet a dózis emelésére/új gyógyszeres kezelésre, vagy fertőzésre gondolva széklelt vizsgálat végzésére/antibiotikus kúrára.

Kérdés: 2015. január 13., 20:14; Megválaszolva: 2015. február 06., 12:30
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Tojás alergia
CT eredmény
Gyomorhurut
Alkohol reflux
MRI értelmezése