• sipolykérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor úr! Crohn beteg vagyok. Sipolyproblémával kapcsolatban írok. Több sipolyok is is van, november óta stelara nevű biológiai szert kapok rájuk, emellett áprilisban behelyeztek több setont és és júniusban ideiglenes sztómát alakítottak ki, mert rossz lett az állapotom. Előtte humirát kaptam de nem használt (akkor még nem voltam besetonozva)Jelenleg még váladékoznak a sipolyok a kezelés mellett is, de már csökkent valamelyest, már jobban tudok ülni.de 8 hónapja vagyok sztómán. Kérdezném hogy mikorra várható a sipolyok záródása? Mikor fejti ki a hatását igazán a stelara? Kell-e mellé még medrolt szedni vagy más gyógyszert (pl. kúp?, más antibiotikum)? Eddig az infuziót kaptam meg, és egy injekciót. Kissé csodálkozom hogy 8 hónap alatt ezek nem záródtak be teljesen és hogy még váladékoznak is.

        Dr. Plósz János válasza a Crohn témában

        Sajnos nincs olyan terápiás szerünk, ami teljes bizonyossággal meg tudja szűntetni a sipolyokat. Véleményem szerint, ha 1 éves terápia után sem szűntek meg, akkor változtatni kell, adott esetben őssejt-terápia is szóba jöhet. A Medrol illetve a klaszikus gyógyszerek sajnos nem mutatnak segítséget a sipolyok megszüntetésében.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. február 24., 16:16; Megválaszolva: 2019. február 24., 18:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: