• Crohn-betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Egy hónappal ezelőtt Crohn betegséget diagnosztizáltak nálam. Jelenleg enyhék a tüneteim, néha fájdalmat érzek a hasam bal alsó részén, illetve reggelente hasmenéses, lágy a székletem, de nap közben nem kell wc-re mennem. Napi 2x2g Pentasat írt fel a gasztroenterológus, viszont nem érzem, hogy lenne bármi hatása, erre azt válaszolta, hogy nem baj, szedjem tovább... Van esetleg ennél erősebb, hatékonyabb gyógyszer, vagy mivel ennyire enyhék a tüneteim, nem érdemes azokkal próbálkozni? Illetve van-e valamilyen étrend, amit ilyen betegség esetén követni kell?

        Dr. Plósz János válasza a Crohn témában

        A gyógyszeres terápia bővíthető, sőt, ha klinikailag aktív a betegség, szükséges is további szerek alkalmazása (ennek kiválasztásában jelentős szerepe van a betegség által érintett bélszakasznak). Étrend tekintetében jelentős megszorításokat nem szoktam javasolni (olyat nem tudok mondani, ami meggyógyítaná), de a csípős-fűszeres ételek általában rontják a tüneteket.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. február 07., 16:25; Megválaszolva: 2019. február 11., 18:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: