• Információ kérése

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr! Fiam aki most töltötte a 18-at, mri enterográphia eredménye a következő: a jejunum kacsok részlegesen disztendáltak, az ileum kacsokban folyadék ábrázolódik. Vélemény: vaskosabb falú bélkacs. Az orvosunk szerint "gyakorlatilag negatív" az eredmény. Ez helytálló lehet? Alsó, felső tükrözés gastritis és colitist állapított meg, a kalprotektin szintje 382.9, már túl van egy klion kúrán is, ami javulást nem hozott, ősszel 17 kg-ot fogyott két hónap alatt, ezért vizsgáltattuk ki, már 2018-ban is volt hasonló, akkor enyhe fruktóz intoleranciát diagnosztizáltak, a diétát tartja, laktóz intolenrancia negatív, lisztérzékenysége sincs. Hasfájása azóta is fennáll. Hasmenése is van, ami időnként nyákos, de vér nem volt benne. Chron betegség fennállhat? Esetleg milyen vizsgálat lenne még célszerű? CRP-je novemberben normál eredményű volt. Már tanácstalanok vagyunk, az állapota van amikor jobb, de vannak rossz hetek is. Most jelenleg nem fogy. Súlyát tartja, de fáradékony, sokat alszik, teherbírása sokat romlott. Iskolai teljesítménye jó, pszichológus szerint sem stresszes. Előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a Crohn gyanú témában

        A részlegesen disztendált technikai probléma, nem teljesen feltágult bélszakaszt jelöl, melyről így érdemileg nyilatkozni nem tud. Az ileumban folyadék minden további nélkül lehet, az nem kóros. A vaskosabb falú bélkacs utalhat vékonybél Crohn-betegségre. A calprotectin szint is valamilyen bélhurutot jelez. A vékonybelek megítélésére capszulás endoscopos vizsgálat indokolt lehet.


        Kérdés: 2020. február 21., 13:23; Megválaszolva: 2020. február 21., 14:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.