Hirdetés
      • Crohn, vérzés megszüntetése

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2018 nyarán diagnosztizáltak nálam crohn betegséget. Véres széklet és hasi fájdalom voltak a tünetek. Azóta szedem a következő gyógyszereket : Pentasa granulátum, 2g, 1x1 Imuran 100 mg/nap Entocort 3 mg,3x1 (magasabb dózisban hányingerem volt) Nolpaza, 1x1 CBD olaj. Hasi fájdalmaim teljesen megszűntek körülbelül egy hónapja, görcseim nincsenek, napi egyszeri normál székletem van, táplálkozás tekintetében pedig kerülöm a zsíros, fűszeres ételeket, tejtermékeket (kivétel napi 1 korty kefir). Csak sót, sárgarépát, fehér répát, zöldségzöldet használok az ételek izesitesere. Alkoholt nem fogyasztok. Mindezek ellenére 2-3 hetente előfordul enyhén véres (friss vér) széklet. Széklet calprotektin vizsgálaton 3 hete voltam, valamint vérvételen is, az orvosom szerint minden értékem rendben van. Biokémiai paramétereim nem jeleznek gyulladást... Kérdésem az lenne, hogy létezik e valamilyen megoldás a bár ritka, de folyamatosan fennálló vérzés megszüntetésére. Üdvözlettel : Árpi

        Dr. Plósz János válasza a Crohn témában

        A friss végbélvérzés nem feltétlenül Crohn-betegség részjelensége, általában belső aranyerek okozzák. Szóval először érdemes az okot kideríteni, majd azt követően a megfelelő terápiát választani.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. május 03., 22:51; Megválaszolva: 2019. május 06., 07:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: