FNH és máj adenoma

2012-ben FNH és máj adenoma resectiós műtétem volt. Jelenleg is vannak kisebb 1-2 cm-es elváltozások a megmaradt májrészen. Szeretném megtudni, hogy milyen fájdalom csillapítókat szedhetek, melyek nem okoznak károsodást a májamon? Előre is köszönöm a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pászthory Erzsébet válasza májbetegség témában

Kedves Kérdező!

Azt javaslom, hogy a paracetamol-tartalmú fájdalomcsillapítókat kerülje. Nem sorolom fel a gyári neveket, mert számtalan készítmény van forgalomban ezzel a hatóanyaggal, de minden gyógyszer-dobozon fel van tüntetve a hatóanyag-név is, tehát ezt kellene figyelnie.

Az amidazophen és származékai nem okoznak májkárosító hatást (pl. Algopyrin) , tehát ezeket ajánlanám. A dolog érdekessége, hogy pontosan ezek a készítmények recept-kötelesek és nem a paracetamol-tartalmúak.

Üdvözlettel:

Dr Pászthory Erzsébet

Dr. Pászthory Erzsébet
Kérdés: 2014. június 18., 19:17; Megválaszolva: 2014. június 19., 18:49
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
CT eredmény
Gyomorhurut
Alkohol reflux
MRI értelmezése
Hasi uh lelet