Legalon 140 vagy Máriatövis 1000 szedése javasolt?

Tisztelt Doktor Úr! 23 évvel ezelőtt toxikus májgyulladás (alkoholos)folytán lettem máj és epebeteg. Hosszú évek óta e betegségemmel semmi probléma nem adódott, most sem tudok róla, epeköveim vannak, de szerencsére ez sem okoz gondot. A kérdésem, hogy annak idején a László kórházban felhívták a figyelmem az "E" vitamin és a Legalon 140 gyógyszerek un. folyamatos szedésére. Miután évek óta megszakítás nélkül szedem a szóban forgó szereket - emlékezve a szakorvos javaslatára - mi szerint egyéb Máriatövis tartalmú szerrel is kiváltható a Legalon. A gyógyszertárban figyelmeztettek, hogy a Legalon 140 és a Máriatövis 1000 egyidejű alkalmazása túlzott, ártalmas is lehet, ezért a Legalont elhagytam és a Máriatövis mellett maradtam. T. Doktor Úr kérdésem, hogy helyesen cselekedtem-e? Megjegyzem inzulinos cukorbeteg, pajzsmirigy (alulmüködés) beteg, LSA autóimmun bőrbeteg, hypertoniás, COPD-s beteg vagyok, mely betegségeimmel folyamatosan orvosi kezelés alatt állok. Tisztelettel köszönöm válaszát. Pné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza a májbetegség témában

Tisztelt Kérdező! A Legalon is máriatövis termés kivonatot tartalmaz, ezért egyidejűleg mindkét készítmény szedése nem javasolt, erre a gyógyszertárban fel is hívták a figyelmét.Leírása szerint, kezelőorvosa is javasolta Önnek, hogy a Legalon helyett "egyéb Máriatövis tartalmú" szert is használhat. Hepatológiai kontroll vizsgálat javasolt (amennyiben az alkoholos májgyulladása óta nem, vagy régen volt)a máj jelenlegi állapotának felmérése, és a kezelés megállapítása céljából.Gyógyszerszedést és gyógyhatású készítmények alkalmazását minden esetben beszélje meg a kezelőorvosával.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. május 23., 17:26; Megválaszolva: 2014. május 25., 18:21
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Sörélesztő intolarencia
Műtét utáni hasmenés
Szülés utáni székelési probléma
Emésztési zavar
Vastagbélrák mennyire...