Milyen mértékű a laktózintolerancia?

Tisztelt doktor úr, doktornő! Olyan kérdésem lenne, hogy a héten voltam laktóz-intolerancia teszten...ahol éhgyomorra a vércukor szintem 4, 8 mmol/l volt, majd a laktózos folyadekék elfogyasztása utan fél órával 5.2 majd 60 perc eltelével 5.1 és a 90.ik perc után iismét 5.2mmol/l volt. Ezek szerint milyen mértékű a laktóz intolerancia? Kissebb vagy nagyobb mértékű? szükséges teljes mértékben elhagyni a tejcukor tartalmú készítményeket, vagy ilyen sajtok, sajtkrémek, csoki, jogurt, szóba jöhet? és ez az intollerancia ez idővel elfog múlni, vagy ez már örökre igy marad?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza Laktóz intolerancia témában

A teszt alapján nem sok laktózt bontott le, így biztosan nem elegedő a laktáz-aktivitás a bélhámban. Az, hogy mennyi laktózt bír el a szervezete, nem a tesztből derül ki, Önnek kell óvatosan próbálgatnia mennyiséget. Ha rendszeresen fogyaszt laktóztartalmú ételeket, lassú, kismértékű javulás elképzelhető (valamint akkor, ha a laktóz intolerancia másodlagos, tehát valamilyen fertőzést követően alakul ki) .

Kérdés: 2012. június 02., 21:08; Megválaszolva: 2012. június 04., 11:59
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia
CT eredmény
Gyomorhurut