• Irritális bél szindróma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Plósz Doktor Úr! Febr.elején megtörtént az antireflux műtétem, azóta jól vagyok, nem jön fel a sav sem. Remélem jól is sikerült, máj. elején megyek controll 24 órás ph mérésre is, nem szedek semmi savcsökkentőt sem. Azóta elég sokat fáj a hasam. ezt lehet tulajdonitani az ibs-nek is, mivel azzal is küszködöm évek óta. Csak azt vettem észre, hogy néha ég a gyomrom, reggel normális a székletetem, azt követően pedig hasmenéses, ahol fáj a hasam ott fáj a derekam is, puffadok, böfögök és délutánra iszonyatosan be vagyok gázosodva. Amióta ez tart, azóta fájnak a lábaim is, leginkább az achilles iny környékén, a vádlim és a bokám is.Olvastam a vastagbélrákról a betegszoba oldalon, kik irtak, hogy kezdeti tünetként lábfájdalom, dagadás is volt náluk. Lehet-e a vastagbélráknak tényleg ilyen jelllegű korai tünete, ill. mire érdemes odafigyelni? Esetleg más emésztőszervi ráknak ilyen jellegű tünete(májrák) stb? Sajnos nem érzem jól magam., és eléggé parás is vagyok. Köszönöm a válaszát!

        Dr. Plósz János válasza a irritábilis bél szindróma témában

        Az alsó végtagi fájdalom és dagadás nem jellemző tünete a vastagbélráknak (korai pedig semmiképpen). Panaszai abszolút megfelelnek az irritábilis bél szindrómának, illetve fokozott levegőnyelésnek. Javaslom, egyen gyakran, rendszeresen, egyszerre keveset, egyen, igyon, beszéljen lassan, kerülje tudatosan a levegőnyelést, használjon Dicetel tablettát. Alsó végtagi panaszai valószínűleg mozgásszervi eredetűek.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2012. április 02., 08:21; Megválaszolva: 2012. április 03., 23:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: