Irritális bél szindróma?

Tisztelt Plósz Doktor Úr! Febr.elején megtörtént az antireflux műtétem, azóta jól vagyok, nem jön fel a sav sem. Remélem jól is sikerült, máj. elején megyek controll 24 órás ph mérésre is, nem szedek semmi savcsökkentőt sem. Azóta elég sokat fáj a hasam. ezt lehet tulajdonitani az ibs-nek is, mivel azzal is küszködöm évek óta. Csak azt vettem észre, hogy néha ég a gyomrom, reggel normális a székletetem, azt követően pedig hasmenéses, ahol fáj a hasam ott fáj a derekam is, puffadok, böfögök és délutánra iszonyatosan be vagyok gázosodva. Amióta ez tart, azóta fájnak a lábaim is, leginkább az achilles iny környékén, a vádlim és a bokám is.Olvastam a vastagbélrákról a betegszoba oldalon, kik irtak, hogy kezdeti tünetként lábfájdalom, dagadás is volt náluk. Lehet-e a vastagbélráknak tényleg ilyen jelllegű korai tünete, ill. mire érdemes odafigyelni? Esetleg más emésztőszervi ráknak ilyen jellegű tünete (májrák) stb? Sajnos nem érzem jól magam., és eléggé parás is vagyok. Köszönöm a válaszát!

Dr. Plósz János válasza irritábilis bél szindróma témában

Az alsó végtagi fájdalom és dagadás nem jellemző tünete a vastagbélráknak (korai pedig semmiképpen) . Panaszai abszolút megfelelnek az irritábilis bél szindrómának, illetve fokozott levegőnyelésnek. Javaslom, egyen gyakran, rendszeresen, egyszerre keveset, egyen, igyon, beszéljen lassan, kerülje tudatosan a levegőnyelést, használjon Dicetel tablettát. Alsó végtagi panaszai valószínűleg mozgásszervi eredetűek.

Kérdés: 2012. április 02., 08:21 ;Megválaszolva: 2012. április 03., 23:42
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
irritábilis bél szindróma?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Körülbelül 2 hete kezdődött a problémám. Főképp reggel és délelőtt jelentkezik. A hasam alja elkezd csikarni és...
Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Irritábilis bél szindrómát írt nekem, viszont hasmenésem egyáltalán nincs, vagy csak nagyon ritkán. Annál inkább a...
IBS betegség
Kedves Doktornő/Doktor úr! Már elég régóta küzdök hasi panaszokkal (hirtelen rám törő hasmenés, hasfájás) , voltam is orvosnál, de nem...
Terhesség, IBS
Korábban laktzintoleranciát és egyéb más igazolt betegség hiányában IBS-t diagnosztázáltak nálam. Az évek során már egészen megtanultam...
Hasmenéses IBS
Tobb vizsgalatot kovetoen IBS-t diagnosztizalt az orvos. Nekem a hasmeneses IBS jutott. Mar egy eve tart. Sajnos, amit szeretnek, ami egeszseges, nem ehetek;...