irritábilis bél szindróma?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Körülbelül 2 hete kezdődött a problémám. Főképp reggel és délelőtt jelentkezik. A hasam alja elkezd csikarni és szélgörcseim lesznek pedig nem is vagyok felfúvódva. Aztán többször kell mennem vécére. A székletem nem híg inkább elég lágynak mondanám. 1-2 napig hurutos is volt. Az orvosom azt mondta irritábilis bél szindróma. Kaptam rá antibiotikumot (Normix) mivel 1 hétig ittam a normaflore-t és nem használt. Emellett szedek még a görcsökre Dicetel-t. Továbbá azt a tanácsot kaptam, hogy csak kekszet, kétszersültet, répát és krumplit egyek. Mellé pedig cukros-sós teát napi 3 liter. Ezt tartottam 4 napig közben az antibiotikumot is beszedtem. Mivel panaszmentesnek éreztem magam és az energiám már elég kevés volt mert napi 3X szoptatok, ezért tegnap ettem egy kis csirkehúst. Ma reggel miután fölkeltem ismét görcsölni kezdett a hasam és sokszor mentem a vécére. Most újra folytattom a diétét, de nagyon nehezen tudom csinálni a szoptatás miatt, és úgy látom az antibiotikum+diéta nem hozta helyre a dolgokat. Mi lehet a probléma? Kezdek aggódni, hogy talán nem is az a bajom amit az orvosom mondott hanem valami komolyabb van a háttérben. (3 héttel ezelőtt voltunk Horvátországban egy 4 csillagos szállodában étkezéssel. Elég sok tengeri étel volt. Lehetséges, hogy ott szedtem össze valamit? )

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza irritábilis bél szindróma témában

Igen, lehetséges. Mindenképp indokolt volna egy széklettenyésztés elvégzése (bacter, parazita, vírus) , és ennek függvényében a terápia folytatása. Addig is a diéta óvatos bővítése, gyakori, kis étkezések és pre- probiotikumok használata segíthet.

Kérdés: 2012. október 01., 13:56; Megválaszolva: 2012. október 01., 16:20
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Irritábilis bél szindrómát írt nekem, viszont hasmenésem egyáltalán nincs, vagy csak nagyon ritkán. Annál inkább a...
IBS betegség
Kedves Doktornő/Doktor úr! Már elég régóta küzdök hasi panaszokkal (hirtelen rám törő hasmenés, hasfájás) , voltam is orvosnál, de nem...
Irritális bél szindróma?
Tisztelt Plósz Doktor Úr! Febr.elején megtörtént az antireflux műtétem, azóta jól vagyok, nem jön fel a sav sem. Remélem jól is sikerült, máj....
Terhesség, IBS
Korábban laktzintoleranciát és egyéb más igazolt betegség hiányában IBS-t diagnosztázáltak nálam. Az évek során már egészen megtanultam...
Hasmenéses IBS
Tobb vizsgalatot kovetoen IBS-t diagnosztizalt az orvos. Nekem a hasmeneses IBS jutott. Mar egy eve tart. Sajnos, amit szeretnek, ami egeszseges, nem ehetek;...