• Terhesség, IBS

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Korábban laktzintoleranciát és egyéb más igazolt betegség hiányában IBS-t diagnosztázáltak nálam. Az évek során már egészen megtanultam együttélni ezekkel. És egész jól rendbe is tudtam tartani, és le tudtam redukálni az erős tünetekkel járó időszakokat. Most 8 hetes terhes vagyok, és sajnos az émelygés mellet, nagyon felerősödtek a korábbi tünetek is: gyomorfájás, étkezés utáni görcs és hasmenés, puffadás, szélgörcs. Sajnos nagyon keveset tudok, enni mert semmit nem kívánok, még folyadékot is nagyon keveset iszom, mert még a víztől is émelygek. Folyamatos keserű íz van a számban és nem találok semmi olyan ételt vagy italt ami enyhítené. És evés ivás után is ezt a keserű utóízt érzem. A gyomorsavam reggelre mindig sok, de napközben kicsit jobb. Valószínű a folyadék hiány miatt szokott jelentkezni fejfájás, gyengeség, koncentráció képesség romlás, szájszárazság, kevés és sötét színű vizelet. Tanácsát kérném, hogy tudnám-e valamivel enyhíteni a tüneteket. Lehet-e összefüggés a terhesség és a most felerősödött tünetek miatt. Szükség lehet-e egy kivizsgálásra? Köszönettel: Sz.

        Dr. Boros Miklós válasza a irritábilis bél szindróma témában

        Tisztelt Kérdező! Az első trimeszter után könnyebb lesz. -Mindenképpen figyeljen oda az elégséges folyadékfogyasztásra. Legyen több, de kisebb mennyiségű étkezés. Alkalmazzon probiotikus kúrát és szedjen vitaminkészítményt. Amennyiben egyéb tünet (tartós hányás, erősödő görcs) jelentkezik keressen fel gasztroenterológiai szakrendelést.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2012. február 14., 13:46; Megválaszolva: 2012. február 15., 11:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: