Ok nélküli hízás

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Szinte már alig eszem, és ennek ellenére folyamatosan hízok. Az utóbbi 4 hónapban 12 kg-mal lettem több. A pajzsmirigyet eddig csak vérvételbők nézték, az értékek jók. A belgyógyász lelki eredetűnek véli mindezt. Elmentem a pszichiáteremhez, akinek a véleménye szerint nem lelki eredetű a hízás. Próbálkoztam fogyókúrával, fogyókúrás gyógyszerrel (mindezt 3 hónapon keresztül) , de ezalatt híztam a legtöbbet. MIntha a hatását ellentétesen fejtette volna ki. Mi lehet ez? Ha eddig nem voltak lelki problémáim, most vannak, de ettől. A gerincemben 6 csavar van, négyszer műtöttek porckorongsérvvel. Spina bifidával születtem, a be nem csontosodott utolsó csigolyán tű hegyes, degeneratív elváltozás van. A súlyfeleslegtől csak egyre jobban fáj a derekam. Kérem, minél előbb szíveskedjenek válaszolni, hogy hová forduljak. Ha van esetleg precedens értékű tapasztalat, akkor szívesen várok konkrét megoldást is.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza hízás témában

Tisztelt Kérdező!

Első lépés az étkezési naplót. Minden fel kell írni, hogy mikor, mit és emnnyit fogyasztott ételt és folyadékot. Minden este számolja ki az elfogyasztott ételek kalória tartalmát és összetételét. Ehhez sok segítséget talál itt is. A napi mozgást (séta) legalább fél órás időtartamban be kell iktatni. A pajzsmirigyfunkció laborvizsgálata elégséges. A hízás oka biztosan a táplálkozában rejlik. Jelentősen csökkentse az egyszerű szénhidrátot, péksüteményeket, szénsavas italokat, gyümölcsleveket.

Kérdés: 2011. január 09., 21:03; Megválaszolva: 2011. január 12., 09:41
Kérdések és válaszok: Elhízás
Pajzsmirigy?
Stroke után hízás
"rossz íz" nem maradhat
Miért hízok?
Cukobetegség