• Füldugulás repülés után

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves hölgyem/uram, A problémám az, hogy mostanában többször előfordult, hogy repülőgépen való utazáskor a leszállás közben bedugul egy, vagy mindkét fülem, és ez így marad minimum egy napig (de volt már, hogy több napig), annak ellenére, hogy az összes ilyenkor szokásos "házi praktikát" (orr befogása, nyelés, ásítozás...) kipróbáltam. Mivel sűrűn utazom, ez nagyon zavaró, ugyanis a füldugulás jelentősen tompább hallást is okoz. Kérem, adjanak tanácsot, hogy mit tehetek ez ellen, illetve hogy érdemes-e orvoshoz fordulnom. Mostanában többször voltam náthás, ez esetleg felelős lehet-e azért, hogy gyakoribbak ezek a füldugulások repüléskor? Köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a füldugulás, repülés témában

        Kedves Kérdező!

        A gyakori nátha a nyálkahártya duzzanat miatt fokozhatja panaszát. Érdemes ilyenkor orrcseppet, orrspray-t használni, illetve cukrot szopgatni, hogy a fülkürt megnyíljon és a nyomás kiegyenlítődjön.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010-03-10 12:34:42; Megválaszolva: 2010. március 10., 12:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: