Fülnyomás érzés arcüreggyulladás után

Tisztelt Doktor úr! Már 2 hete megfázással küzdök, ami okán múlt héten elmentem Fül-orr gégészhez, aki arcüreggyuladást diagnosztizált, orrcsepp használatát javasolta, és, hogy panasz esetén menjek vissza. A fájdalmaim nagyrésze azóta már elmúlt, azonban szinte folyamatos nyomást érzek a két fülemben (azonos erősséggel) , amikor nincs bedugulva az orrom. A szakorvos megvizsgálta a füleimet is, nem állapított meg gyulladást azon a területen, illetve hallásromlást se. Azóta se vettem észre magamon se hallásromlást, illetve se zúgást, se csengést nem érzek. Ez a nyomásérzés nem jár fájdalommal, csak igen kellemetlen. Azt se mondanám, hogy nagyban befolyásolja a mindennapjaimat, mert ha el tudom magam foglalni, akkor van, hogy észre sem veszem. Azt szeretném kérdezni, hogy ezzel vissza menjek-e kontrollra? Ma volt az első nap, hogy nem bedugult orral ébredtem (orrcseppet szombat-hétfő között nem használtam, majd a háziorvosom javaslatára, újra napi 2x) . Illetve, hogy ez normális-e arcüreggyuladás, megfázás után, és átlagosan mennyi napig tart? (nekem még sose volt ilyesmi életemben, hogy már a tüneteim elmúlása után így viselkedik a fülem, pedig volt jó néhány fülgyulladásom is) Ma már egyébként talán 1 fokkal jobb, mint tegnap, de ennek a nyomásérzésnek a súlyossága változik napközben, aszerint, hogy milyen tevékenységet végzek, illetve rágózás közben pl. van, hogy teljesen elmúlik. Kicsit félek, hogy hallásromlás, vagy valami komolyabb következik be, dacára annak, hogy gyógyulóban vagyok, a náthám biztosan. Így nem tudom, hogy vissza kéne-e mennem csütörtökön vagy pénteken az orvoshoz, hogy megvizsgáljon újra. (persze ha addig elmúlik magától, akkor nem megyek vissza) Még abban is segíthetne, hogy hogyan enyhítsem házi módszerekkel ezt az érzést a befogott orr-levegőkifúlyás technikán kívül, ami csak pár másodpercig üríti ki a fülemet. Köszönöm szépen előre is!

Dr. Zaránd Rajmund válasza füldugulás témában

Tisztelt Uram,

A tünet az orr hátulsó részének nyálkahártya duzzanata miatt van. Teljesen normális. Romlás nem várható.

A folyamat gyógyulását elősegíti, ha pl Neilmed sinusrinse eszközzel orrot öblítene napi kétszer.

Jó esetben pár nap, néha hetekig is el tud húzódni

Kérdés: 2022. július 19., 15:29 ;Megválaszolva: 2022. július 19., 18:38
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Fül.
Furdeskor belement a viz a fulembe , amit fulpiszkaloval szerettem volna kiszedni, amikor eszrevettem , hogy az egyik fulembe kb fel centit ert be a palca, mig...
Fül szúrás lesz?
Kedves doktor /nő! 3-4napja zúg a bal fülem, be van dugulva és fáj, nem folyik semmi belőle nincs lázam se. Előtte buszon utaztam és minden ablak...
Fülkürthurut
Üdvözlöm! Visszatérő problémámra szeretnék segítséget kérni! Sajnos minden hónapban menstruációm erős migrénnel jár amit csak hideg vizes...
Füldugulás73
Az alábbi problémámra kérnék választ: kb.2-3hete megfázásos betegség után a bal fülem bedugult picit néha fájt ritkán valami váladék is...
Megfázás utáni füldugulás
Tisztelt doktor úr! Olyan panaszom van hogy voltam fülészeten, mert egy hete megfáztam és ráment a fülemre, nagyon rossz érzés és nem akar...