Mindkét fülem be van dugulva - Ez normális?

Dr. Piros Zsuzsanna
szerző: Dr. Piros Zsuzsanna, fül-orr-gégész - WEBBeteg
megjelent:

"Már a negyedik napja rendszeresen be van dugulva a fülem, éjjel-nappal. Egyébként meg vagyok fázva, nem tudom, hogy ez szerepet játszik-e a fülfájásban, illetve a füldugulásban." - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdései közül.

Kedves Kérdező!

A felsőléguti hurutok velejárója a füldugulás, feszítő fülfájdalom, melyet a fülkürt működészavara okoz.

A középfülgyulladás

A középfülgyulladásra általában a magas láz kíséretében jelentkező egy vagy kétoldali egyre fokozódó fülfájás hívja fel a figyelmünket. Egyes esetekben a fülben lévő váladék olyan nagy nyomást fejt ki, hogy a dobhártyát átszakítva a külső hallójárat felé tör, és a fülből gennyes vagy savós váladék ürülését észleljük. >>Bővebben a középfülgyulladásról

Kezelése: lokális száraz, meleg (pl. infralámpa, bioptron lámpa vagy sópárna alkalmazása) - de csak ha láztalan -, hársfatea, kamillatea fogyasztása, orrcsepp, nyákoldó, antihisztamin alkalmazása, kálcium pezsgőtabletta.

Ha a fájdalom fokozódik, kifekezetten erőssé válik, magas láza lesz, akkor felmerül, hogy a hurut szövődményeként középfülgyulladás alakult ki, ez pedig fül-orr-gégészteti kezelést, antibiotikumos kezelést igényel, tehát érdemes orvoshoz fordulnia!

Üdvözlettel,
Dr. Piros Zsuzsanna

(WEBBeteg)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.