• Betegség!

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Üdvözlöm! 50 éves nő vagyok, három éve magaselzáródású mélyvénás trombozisom volt. Azóta syncumart szedek, mert a trombofiliai vizsgálat örökletes véralvadási hiányt hozott ki,   Protein-S hiányt. Kb. 1, 5 éve felületi lábszár fekély kezdődött a trombózisos lábamon, ami a nyáron elkezdett kisebesedni. Jelenleg is betegállományban vagyok, mivel a munkahelyemen ideiglenes nem alkalmas alkalmasságot kaptam ami azt is jelenti, hogy nagy valószínüség szerint nem kapok alkalmasságot. Műtét javaslatra várok márc, 9-re van időpontom az érsebészetre. A három év alatt kb. felét táppénzen voltam a betegségem miatt, pedig előtte egy napot sem hiányoztam, sőt beteg sem voltam,  de a trombózis óta elindult velem a lavina. Hiába szeretnék dolgozni, de valami betegség mindig jön. Bár számomra  az  örökletes betegség is érthetetlen, mert  47 évig semmi nyoma nem volt. Minden orvos munkahely váltást ajánl, de a mostani állapotomban mivel a lábamról van szó legyen ez könnyű vagy nehéz munka, igy keresni sem tudok meg ilyen háttérrel esélyem sincs. Reménytelen a helyzetem mivel  munkát egy egészséges ember sem nagyon talál hát akkor én? Tanácsát kérném, hogy ezek a bajok esetleg a leszázalékoláshoz mennyire elegendőek, mert nem tudom, hogy mitévő legyek, mit kellene tennem, mivel nincs jártasságom ez ügyben. Válaszát köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a rokkantság témában

        Kedves Kérdező!

        A munkaképesség elbírálását egy orvosi szakértőkből álló bizottság végzi. A véleményük alapja az Önt kezelő szakorvosok írásbeli véleménye, a betegség kimenteléről alkotott szakorvosi nyilatkozat. Ezek beszerzése után tudja elindítani a háziorvosa segítségével a leszázalékolást. Az esélyekről nem igazán lehet nyilatkozni, mivel függ a szakorvosi véleményektől és természetesen a bizottságtól is.

        Az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézet (ORSZI) területi kirendeltségén kérheti el a szükséges nyomtatványokat.


        Kérdés: 2010-02-19 16:57:14; Megválaszolva: 2010. február 19., 16:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.