Rehabilitáció

Mit jelent, ha az igazságügyi orvosszakértői vélemény  szerint: "egészségkárosodás mértéke 50 %, (munkaképességcsökkenés 67 %) , felülvizsgálata nem szükséges, egészségi állapotában javulás nem várható."Foglalkoztatási szakértő szerint: "Rehabilitáció nélkül nem alkalmas foglalkoztatásra. Rehabilitálható, de rehabilitációja intézményes szinten nem javasolt. "

Kérem szíveskedjenek megválaszolni, mert most nem tudom, így rokkantnyugdíjra, vagy rehabilitációs járdékra vagyok jogosult

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szamosi Szilvia válasza rokkantság témában

Tisztelt Kérdező!

A fenti szakvélemény alapján az igazságügyi szakértő azt állapította meg az Ön munkaképességcsökkenése 67% - ez alapján mind rokkantnyugdíjra, mind rehabilitációs járadékra jogosult lenne. Egészségi állapotában javulás nem várható - ez is szükséges mindkét ellátási formához. Rehabilitáció nélkül nem alkalmas foglalkoztatásra és intézményes keretek között nem rahabilitálható. Azaz nagyon leegyszerűsítve a dolgot, ha részt vesz/befekszik egy néhány hetes rehabilitációs intézménybe, vagy felveszi az előírt kezeléseket sem lesz jobban (ezt jelenti azt, hogy rehabilitációja intézményes keretek között nem javasolt) . Mivel nem rehabilitálhatónak nyilvánították, ezért véleményem szerint rokkantnyugdíjra lesz jogosult. Rehabilitációs járadék esetében szükséges a rehabitálható kikötés. Mivel állapotában javulás nem várható ez is a rokkantnyugdíjra való jogosultságot támasztja alá.

 

 

Kérdés: 2010. április 20., 11:37; Megválaszolva: 2010. április 20., 11:37
Kérdések és válaszok: Jogi esetek
Rokkantosíttás
a rokkantság mértékét nem százalékban határozták meg jövedelem kiesésben és ezért nem kapok rokkant járulékot de a kezem állapota romlik és...
40 %-az ORSZI-tól fellebbezés után
Tisztelt Webbeteg! Szeretném megkérdezni, hogy igaz-e, hogy a 40 %-ot, amit kaptam az ORSZI-tól (fellebbezés után) 2 éven belül igénybe vehetem? ...
Nem vagyok beteg
sajnostremor domináns parkinsonom van ami az egész testemre kihat nem tudok kisérő nélkül utazni  volt egy agyi infaktusom ezmellett  ...
Segítségkérés
Tisztelt Doktornő ill.Úr!   Kérem tisztelettel legyenszives a segítségemre leni a tanácsával.Férjem volt 100%-os, rokkantnyugdijas aztán...