Szívinfarktus utáni leszázalékolás?

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Tanácsot szeretnék kérni az alábbiakhoz:

Párom, aki idén lesz 45 éves január 30-án infarktust kapott. A mentőben megállt a szíve, kétszer élesztették újra. Szívkatéterezésen esett át, de sajnos valami érelzáródást nem vettek észre és február 4-én ismét infarktust kapott. Újra katéterezés következett, 2 hét kórház illetve 3 hét rehabilitáció. Betegsége előtt teherautó sofőrként dolgozott és rengeteg árut mozgatott meg. Az állapota nagyon lassan javul, de sétán és napi 10 perc biciklizésen kívül semmi mást nem tehet és nem is nagyon tud. Az áprilisi kontrol ultrahang vizsgálaton a bal pitvar megnagyobbodását állapították meg, illetve további 10 hónapos gyógyszeres kezelés van előírva. Június elején kell visszamennie terheléses EKG-ra.

A kérdésem az lenne, hogy az Ő esetében érdemes lenne elkezdeni a leszázalékolást, illetve hogyan tudjuk egyáltalán érvényesíteni, ugyanis elkeserítettek, hogy sajnos ezt a munkát nem fogja tudni végezni már. Annyit tudunk, hogy a táppénz 3. hónapjától lehet elkezdeni és elvileg a háziorvos kezdeményezi, de sajnos az Ő orvosa egy lépést sem tesz ezügyben. Kérem segítségüket, hogy mi lehet a megoldás leszázalékolás ügyben. Csatolom a legutóbbi kontrol vizsgálat eredményét. Amennyiben a tájékotatáshoz szükséges a kórházi zárójelentés is nagyon szívesen elküldöm.

Legutóbbi, kontrol vizsgálat eredménye:

Diagnózis(ok)

St post Infarctus myocardii loc anterior (STEMI)
St post Reinfarctus myocardii anterior (STEMI)
Art. scler. coron. (1 ér betegség)
St post PCI ad LAD
St post RE-PCI ad LAD
Fibrillatio ventricularis
Hypertonia
Hyperl i poprotei n aem i a
Státusz
Kissé obes ffi. beteg. Cyanosis nincs, oedema nincs' Pajzsmirigy
norm.tap. Kóros nyirokcsomó nem tap' Mellkas: részarányos. Pulmo:
hypersonor kop.hang, érdes légzés. Rekeszek mk' oldalon egyformán térnek
ki. Cor: szívhatár nem nagyobb, rhythm. szívműködés és pulsus/ norm.
szívhangok, zörej nem hallható. P: 73/min, RR: IL0/70 Hgmm. Has: puha,
betap., kóros resist., nyomásérz' nincs. Hepar nem tap., lien nem tap.
Vesetáj üt' nem érz. Mozgásszervek alakilag épek. Idegrendszer:
org.neur. eltérés nincs. Art.femoralis mko-n tap., felette zörej nem
hallható. Perif.erek tap. Carotis felett zörej nem hallh. Varicositas
nincs.
EKG:
73/min sin. ritm, kp tengelyállás, JTSZB
Egyéb vizsgálatok
Echocardiographia
Bal kamra Dd: 64 mm, Ds: 45 mm,
EDV: 168 ml, ESV: 94 ml, ÉF: 44 o/o
BP hossz: 61 mm, JP: 55 mm,

E: 104 cm/s, A: 49 cm/s, DT: 183 ms,

 

Segítségüket előre is köszönettel, tisztelettel.

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza rokkantság témában

Kedves Kérdező!

A táppénz egy évig jár, ha a férje dolgozott, biztosított stb., és úgy a nyolcadik hónap körül célszerű már elindítani a dolgot az ügyintézések miatt.

A nyugdíjintézetnélkell kérni egy űrlapot, azt ki kell tölteni. Csatolni kell a zárójelentéseket, meg a háziorvostól kapott nagy, négyoldalas Beutalót.

Aztán kap egy behívót a bizottság elé, ahol megállapítják a munkaképesség-csökkenést, és ezután kaphat rokkantsági nyugdíjat.

Az alábbi linken hasznos információkat talál:

http: //www.onyf.hu/index.php? module=news&action=show&nid=5289&root=onyf&rand=457b199ee399e81ff6c9f0ad6c07491a

Kérdés: 2010. május 05., 11:18; Megválaszolva: 2010. május 05., 11:18
Kérdések és válaszok: Egyéb
Leszázalékolhatnak?
A kamra rendszer normális tágsságú, középállású. A külső liquoterek szabályos tágasságuak. Jobb féltekében a kamrasík felett, a...
Betegség!
Üdvözlöm! 50 éves nő vagyok, három éve magaselzáródású mélyvénás trombozisom volt. Azóta syncumart szedek, mert a trombofiliai vizsgálat...
Leszázalékolás?
 köszönöm válaszát, amit eddig írt. A háziorvos azt mondta a leszázalékolás nem az ő ügye. Nekem kell elindítani, de nem nála. Volt aki azt...
Csökkent munkaképesség
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretném Öntől megtudni, hogy hogyan működik, mi a menete a "rokkantosításnak". 39 éves szívinfarktuson...
betegségek
Kedves Csuth Doktornő! Nagyon köszönöm a válaszát. Tehát ezek a betegségek elég komolyak? Arra lennék még kíváncsi az említett betegségek...