Leszázalékolhatnak?

A kamra rendszer normális tágsságú, középállású. A külső liquoterek szabályos tágasságuak. Jobb féltekében a kamrasík felett, a fehérállományban, három darab 5-6mm nagyságú és egy kisebb, a cellamedia síkjában parientálisan egy 10*5mm nagyságú a T2 súlyozott és FLAIR felvételeken magas intenzitású góc van. A nucles caudatus inhomogén magas jelintenzitás látható, a T2 sulyzott felvételeken, benne és vele szemben a putamenben egy 6-7mm nagyságú, a T1 s. felvételeken és az angios munkaképeken jelintenzitású góc van A foramen magnum szabad. A jobb arteria cerebir media az eredése után elzáródott, egyébként az intracranialis artériák lefutása szabályos, kóros érstruktúra nem látható. Vélemény: A jobb arteria cerebir media elzáródása látható A jobb féltekében kis ischaeminás laesiok és a caudatus fejében, valamint vele szemben a putamenben egy kis vérzéses góc van. 160napja vagyok táppénzen és 2010.08.14.-én megszűnik a táppénzem. Jelenleg még strok-labor vizsgálati eredményeket várom. Mivel a táppénznek megszűnik a folyósítása. S körzeti orvosom nem mond semmit, ezért a leszázalékolást próbálom meg nem tudom milyen esélyekkel. Sajnos, hogy mi a gyógymód, vagy mit tudnak kezdeni ezzel a betegséggel semmit nem mondanak. Az aggaszt a legjobban. Amúgy gépkocsi vezető vagyok, embereket szállítottam. Sajnos az arcom bal oldala és bal kezem napi 6-7 alkalommal lezsibbad és érzéketlen. 5-10-15perces időszakokra. Annyit közöltek ez nem jó. És vigyázzak az elzáródott érre. Szóval saját jogu leszázalékolást próbálom, mert mostanában dolgoznom nem igen lehet vele, ha jól sejtem.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza rokkantság témában

Tisztelt Kérdező!

A rokkantsági fokozat megállapításának elindítása célszerű. Mindenképpen szükséges a gondozást végző neurológus vélemények beszerzése a jelenlegi állapotról és a várható javulásról. Ezek alapozzák meg a bizottság döntését. Mivel korábbi munkáját végezni nem tudja várható az egészségügyi alkalmatlenságát is kimondják.

Kérdés: 2010. július 13., 08:55; Megválaszolva: 2010. július 14., 10:30
Kérdések és válaszok: Egyéb
Szívinfarktus utáni...
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Tanácsot szeretnék kérni az alábbiakhoz: Párom, aki idén lesz 45 éves január 30-án infarktust kapott. A mentőben...
Betegség!
Üdvözlöm! 50 éves nő vagyok, három éve magaselzáródású mélyvénás trombozisom volt. Azóta syncumart szedek, mert a trombofiliai vizsgálat...
Leszázalékolás?
 köszönöm válaszát, amit eddig írt. A háziorvos azt mondta a leszázalékolás nem az ő ügye. Nekem kell elindítani, de nem nála. Volt aki azt...
Csökkent munkaképesség
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretném Öntől megtudni, hogy hogyan működik, mi a menete a "rokkantosításnak". 39 éves szívinfarktuson...
betegségek
Kedves Csuth Doktornő! Nagyon köszönöm a válaszát. Tehát ezek a betegségek elég komolyak? Arra lennék még kíváncsi az említett betegségek...