Érdemes elkezdenem a leszázalékolást?

Tisztelettel!

Egy 18 éves lány vagyok és immár 3 éve megállapították nállam a generalizált szorongást súlyos pánikbetegségi tünetekkel! Sajnos ennyi idő alatt sem sikerült meggyógyulnom! Pszichiáterhez is járok aki napi 3 rivotrilt és egy paroxatot szedet velem, de semmi hatása nincs! Mivel a házból sem tudok kilépni, így tavaly eltanácsoltak az iskolából. Semmi jövedelmem nincs és nem is kapok a munkanélküliben sem. Az lenne a kérdésem, hogy érdemes -e elindíttatnom a leszázalékolást.Van-e esély rá hogy megkapom? És ha igen akkor mi ennek a menete, mert a pszichiáterem nem nagyon segítőkész ebben a helyzetben. Válaszát előre is köszönöm:) Muci

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza rokkantság témában

Kedves Levélíró!

A leszázalékoláshoz a Nyugdíjbiztosítási igazgatóságon kell benyújtani az igénybejelentő-lapot, mellékelve a háziorvos által kitöltött orvosi beutalót és az Ön által kitöltött Nyilatkozat nyomtatványt. Az elbírálás orvosszakértői vélemény alapján történik, szükségesek hozzá az orvosi leletei.

Egyebekben én úgy gondolom, hogy a generalizált szorongás és pánikbetegség maga nem indokolja a leszázalékolást. Az, hogy a házból nem tud kilépni, egyébként inkább valamilyen speciális fóbiára vagy szociális fóbiára utal. A szorongásos betegségek kezelhetőek antidepresszáns, szükség esetén szorongáscsökkentő gyógyszerekkel. Előfordul, hogy hosszabb idő szükséges a megfelelő hatékonyságú gyógyszer, esetleg kombináció kiválasztásához. A kezelés szerves része pedig a pszichoterápia, érdemes lenne elkezdeni. Tudnia kell, hogy többféle irányzat létezik, de jellemzője mindegyiknek, hogy hosszú távú kezelés szükséges a javuláshoz.

Kérdés: 2010. március 11., 17:42; Megválaszolva: 2010. március 11., 17:42
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Rexetin álmosság
Gyogyszer mellekhatas
Ez is csak egy kényszergondolat?
Mi lehet a bajom??? Félek