• Gyomorfajas,felfuvodas

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor ur. Regiota fennallo hasfajasom van. Antibiotikum szedes ota all fenn. Laktoz intoleranciat megallapitottak. Kozben egy gyomortukrozesen atestem. Epes reflux es reflux lett megallapitva. 2 hete itopride supremexet kaptam. Azota talan megjobban faj es du-ra estete nagyon felfuvodik a hasam , alhasam. A vegbeltukrozest azzal zarta ki a gasztros orvos, Miheller Pal, hogy egy fizetos szekletvizsgalatra kuldott, ami ha semmit nem mutat ki,tehat negatvi,99%-osan nem indokolt a vegbeltukrozes. A hasam fajhat ettol az epes refluxtol? Illetve valami tanacsa lenne mitol lehetne jobb? Teljesen tej,gluten mentesen taplalkozom most 2-3 hete,hogy jobb legyen,de a vizsgalat es a gyogyszersuedes ota romlott. A szovettan is negativ lett. Varom valaszat, koszonettel: Nyiran Eszter

        Dr. Plósz János válasza a haspuffadás témában

        Ha antibiotikum kezelés után jelentkezett a panasz, akkor vélhetően a bélflóra eltérése illetve a belek túlzott irritabilitása állhat a tünetek mögött. Irritábilis bél szindrómában a bél kóros motilitása, a bélflóra megváltozása illetve a bél beidegzésének kóros volta okozza a panaszokat. Javulás főként az életmódi változtatásoktól várható: gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartása, pre- és probiotikum legalább 1 hónapos, akár kombinált használata, rendszeres testmozgás, a stresz megfelelő feldolgozása. Gyógyszeresen az irritabilitást csökkentő szerek (Meteospasmyl, Duspatalin, Otilonium) segíthetnek.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. október 19., 19:32; Megválaszolva: 2019. október 20., 22:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: