HPV és gyerekvállalás

Tisztelt Doktor Úr, ha egy férfinek HPV 16-os és 45-ös vírusa van, ami immunerősítő szedése mellett sem ürül ki a szervezetéből. Gyereket szeretne, de bevallotta, hogy HPV-je van. A partnerének jelenleg nincs, nincs közöttük szexuális kapcsolat jelenleg. Ha a nő lefekszik a HPV 16 és 45 vírussal rendelkező férfival, biztos, hogy elkapja? És a gyerekre jelent valami veszélyezettséget? Köszönöm válaszát.

Dr. Tekse István válasza hpv témában

Kedves Kérdező!

Szexszel nagy valószínűséggel elkapja a HPV-t. A gyerekre nézve igazán nincs jelentősége, veszélyt nem jelent rá.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2016. április 05., 20:15; Megválaszolva: 2016. április 09., 20:44

Kérdések és válaszok: Egyéb

Rákmegelőző állapot
Tisztelt Dr.Úr! Én egy 18 éves lány vagyok, január óta élek szexuális életet, és idáig egy fiúval voltam.Két éve kezdődtek a...
Seb típus megítélése
Tisztelt Doktornő! Egy ilyen sebet vettem észre a gyerekemen. Ön szerint lehetséges, hogy ez egy harapás nyom, akár egér? Felnagyítva furcsa a seb...
Magas vérsüllyedés és triglicerid...
Tisztelt Doktor Nő, Válaszolva korábbi kérdésére - igyekszem napi 2 liter tiszta vizet inni, az utóbbi időben munkahelyi stressz miatt...
Féloldali zsiborgás
Lelet kiértékelése