menstruációs probléma, teherbeesés.

Tisztelt Doktor Úr! Lassan 1 éve próbálkozunk a párommal második babánkkal. Van egy 2, 5 éves kisfiúnk. Az ő fogantatása előtt volt egy vetélésem, ezután könnyen teherbe estem. a terhességem elején kisebb vérzés, barnázás miatt Duphaston kellett szednem az első 3 hónapban. Most ismét gyermeket szeretnénk, már 1 éve próbálkozunk. Használok ovulációs tesztet mely jelzi a havonta meglévő ovulációt. Viszont a menstruációm mindig 3-4 nap barna, késöbb vörösesbarna folyással indul ezt kb 2-2, 5 nap rendes de gyenge vérzés követ, majd ismét barna folyással zárul. Ciklusaim 26-29 naposak, ovulációm 15-16 ciklusnapokon van. Gyógyszert nem szedek. Ismert betegségem nincs. Néztek hormonprofil a menstruáció 3 napján a következők lettek az eredmények: TSH: 2, 19 (0, 27-4, 20) Prolaktin: 486 (102-496) Tesztoszteron: <0, 43 (< 2, 86) SHBG: 56, 7 (26, 1-110) FSH: 3, 6 (3, 5-12, 5) LH: 5 (2, 4-12, 6) Ösztradiol: 183 (98-571) Progreszteron: 3, 2 (0, 6-4, 7) A magasabb prolaktin szintet a következő menstruációkor újbóli vérvétellel fogják vizsgálni. a magas prolaktin szín mivel hogyan kezelhető, ez lehet az oka a sikertelen probálkozásainknak? Előre is köszönöm Válaszát. Tisztelettel: Tímea

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

A menstruációt követő 20-23.napon vizsgálandó hormon vérből a progeszteron és a prolaktin.Ezzel mondható meg a peteérés ténye.

A magas prolaktin gátolja a peteérést, annak gyógyszeres kezelése szükséges.

A leírt menstruáció jellege a peteérés hiányára utal.Vér vizsgálat után ennek a gyógyszeres kezelése szóba jöhet.

Keressen fel nőgyógyászati szakrendelést.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2016. január 28., 09:47; Megválaszolva: 2016. január 29., 22:30
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lehet baja?
Tisztelt doktor/doktor nő! Sajnos az történt, hogy Szeptember 19-23. menstruáltam és valahogy bennem maradt egy tampon, nem éreztem semmit és a...
Császármetszés utáni menzesz
Tisztelt Doktor Úr! Tavaly novemberben szültem császármetszéssel, február közepéig szoptattam. A menzeszem januárban már megjött és egészen...
vizes folyás
Kedves Doktor Úr! Soha nem szültem és egészséges életmódot folytatok. Tavalyi leletemen ez van: tátongó méhszáj, portio folytatásában...
Ez mit jelezhet? Terhesség...
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a panasszal/kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy 4.napja késik a menstruációm, 3 pozitív tesztem van, a tegnapi a legerősebb....
A ciklus és a lencse
Tisztelt Doktor Úr! Véleményét és segítségét szeretném kérni a következő esettel kapcsolatban. A korábban rendszeres menstruációs vérzésem...