Myoma miatti műtéti javaslat

Tisztelt Doktor Úr! 47 éves vagyok és a Nőgyógyászom műtétet javasolt a bő, darabos, fájdalmas menstruációim és a myoma miatt ("előrehajló" méhem is van) . Uterus corpus 37 mm, endometrium 5, 3. Mellső falban 22X25 mm, hátsó falban 15X15 intramurális myomás göb van, ami bedomborítja a nyálkahártyát. Cytológiám most HPV gyanús, P2-es. (Tavaly uterus corpus 33 mm, fundusban 16 mm intramurális myomás göb, 2010-ben a mellső falban 24 mm-es göb volt) . 2010-ben eü. küteretem is volt a vérzés miatt (korábban is) . Véleményét szeretném kérni a műtétet illetően (a műtét utáni esetleges "mellékhatások" miatt) . Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Szalóczy Péter válasza myoma témában

Kedves Kérdező! Meglep, hogy még Altforalle gyógyszert szed. A myoma növekedése menopauza után megállna és visszafejlődne. Ez minden myomás betegnél a

egy versenyfutás, hogy a myóma növekedése gyorsabb-e mint az idő múlása. De a műtétnek nincs félnivaló mellékhatása vagy következménye sem a nőiességére, vagy szexuális életére. Teljesen ép petefészkek esetén azok még visszahagyhatók.

Kérdés: 2016. január 10., 21:08; Megválaszolva: 2016. január 11., 21:45
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lelet értelmezése
Tisztelt Dr.Úr! Már lassan 2 éve próbálkozunk babával de eddig sikertelenül.35 eves vagyok, még nincs gyermekem.Hormonvizsgálat, andrológiai...
Kérem segítsen
Tisztelt Doktor Úr! Tavaly decemberben találtak nálam myómát.Ez van bele írva: Normálisnál nagyobb kerek formátumú uterus, belső méhszáj fundus...
Mióma-meddőség?
Tisztelt Doktor Úr! Lassan 1 éve próbálkozunk babával, de eddig eredménytelenül.Nőgyógyászom végzett ultrahangvizsgálatot szeptemberben, ahol...
Lép hiányából fakadó eljárás
Herpesz vírus (vérvétel)