Mit tehetek?

Üdvözlöm, Decemberi rákszűrésem eredménye miatt szeretnek segítséget kérni. Rákszűrésének eredménye: kóros hámelváltozást (HSIL-CIN III) valamint HPV (human papillomavirus) jelenlétét észlelték a kenetben, csatolva találja a leletet! Elvégeztek egy kiegészítő vizsgálatot is (CINtec Plus) , melynek eredménye pozitív, ami sajnos a jelenleg rákmegelőző állapot későbbiekben rosszindulatúvá válásának lehetőségét valószínűsíti. Mit takar ez? Mit javasolna megoldásnak? Milyen megoldások lehetnek? Még nem szültem. Szeretnénk babát a férjemmel. Ezek utan lehetséges lesz? Ez azt jelenti, hogy rákos vagyok? Teljesen kétségbe vagyok esve. Előre is koszonom a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

A csatolt leletet nem látom.

HSIL - súlyosan atípusos sejtek, CIN2/3-nak megfelelõ sejteltérések.

HPV magas kockázatú törzs esetén kockázat.

Ezen lelet esetén műtéti megoldás a javasolt. A kóros hám épben történő kimetszése teljes gyógyulást jelenthet. A kimetszett szövet szövettani feldolgozása szükséges, pontosan leírható az esetleges elváltozás kórosságának mértéke. A szövettani lelet birtokában mondható el a jövőkép.

Terhesség vállalható.

Kérdés: 2016. január 09., 18:57; Megválaszolva: 2016. január 10., 15:35
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lehet baja?
Császármetszés utáni menzesz
vizes folyás
Ez mit jelezhet? Terhesség...
A ciklus és a lencse