Inzulinrezisztenciám van és hormonzavarom, mit tegyek?

Tisztelt Doktor Úr! 26 éves nő vagyok, férjemmel gyermeket szeretnénk. Az ősszel kiderült, hogy inzulinrezisztenciám van, decemberben kaptam rá Merckformin xr 500-at (esténkén 3 szem) , illetve magas prolaktinra kaptam Bromocriptint. Kiegészítéskén D-vitamint szedek, illetve 4 hónapon keresztül Myo-inozitolt ittam. Életmódot váltottam, sportoltam. Közel 20 kg-t fogytam. Hőmérőzök, december végéig szép görbéim voltak, illetve vérvételek is kimutatták, hogy van ovuláció. Januárban már nem volt, nagyon össze-vissza görbém volt. Januárban a ciklus közepén együtt voltam a férjemmel, vasárnap és kedden, utána elkezdtem vérezni, ami 1, 5-2 napig tartott. A 21. napon elkezdtem barnázni, de 28 napos volt a ciklusom. Február 7-én jött meg, 10-én elmúlt, és akkor este voltam a férjemmel. Másnap észrevettem, hogy megint vérzek. Felkerestem a nőgyógyászt, aki hüvely uh-n is megnézett, nem látott semmit, csak, hogy leválik egy kis méhnyálkahártya. 13-án levett egy újabb rákszűrést, novemberben voltam, akkor P2-es lett az eredményem. Közöltem vele az Ir-t, és a PCOS gyanút. A 11. és 13. napon nézett uh-val, nem volt peteérésem. Viszont a 11.napon jelentkezett rózsaszín hüvelyi váladék. Először Ergam cseppet kaptam rá 15-19. napig nem csinált semmit. A 19. napon megint hüvelyi uh, az orvos semmi kórosat nem látott, kaptam Norcolutot. Eléggé kétségbe vagyok esve, március 10-én megyek endokrin rendelésre. Tényleg ennyire összekuszálódott a hormonháztartásom? Vagy esetleg más van mögötte? Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza vérzészavar témában

Kedves Kérdező!

Részletes leírása tükrözi egy rendszertelen menstruáció képét (háttérben peteérési zavarral) . Endokrin kontroll vérvételek és endokrin konzultáció szükséges.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2015. február 25., 20:25; Megválaszolva: 2015. március 02., 08:54
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?
Covid oltás után alkohol?
Hasi fájdalom
Éjszakai izzadás