fényeket látok

Az lenne a gondom, hogy fényeket látok. Inkább sötétben, de van, mikor sima felületen is előtűnnek. Nem nagyon tudom, hogy magyarázzam el. Csak ott kavarognak a különböző színű fények a szemem előtt. Ez valamilyen szembetegség lenne?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza látászavar témában

Tisztelt kérdező! Néha a káprázáshoz hasonló tünetek kísérhetik a zöld hályogot (bár ilyen fiatalon nem hiszem, mert akkor már hamarabb jelentkeztek volna az igen intenzív tünetek) , esetleg migrénes fejfájást, a hirtelen növekedéssel összefüggő keringési szabályozási zavart (pl. hirtelen felálláskor a látás elhomályosodása, "szikralátás" a látótér széli részein) esetleg a szemencsében kialakuló homályok törhetik hasonlóan a fényt. Érdemes lenne szemészeti szakorvosi műszeres vizsgálatot kérni, mely kideríti a háttérben álló okokat. Ennek megfelelően lehet majd tovább lépni - neurológia, gyermekgyógyászat stb. irányába.

Kérdés: 2012. június 19., 22:29; Megválaszolva: 2012. június 26., 13:42
Kérdések és válaszok: Egyéb
Irányított hashajtás, gyógyszer...
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina