Látásromlás oka tisztázható így?

Tisztelt Doktorúr! 22 éves fiú vagyok. Elég jól észrevehető látásromlás miatt tervezek menni a szemészetre, és bevallom őszintén bennem van az is, hogy nehogy az agyammal legyen probléma. 1 éve hasonló vizsgálaton voltam, akkor volt egy gép, amibe bele kellett nézni, levegőt fújt a szememre, és a doktornő azt mondta, hogy ezzel ellenőrizte, hogy nem nyomja a látóideget semmi. Tehát a kérdésem az lenne, hogy ezzel a vizsgálattal egyértelműen ki lehet zárni a rosszindulatú elváltozást? (Egyébként 7 hónapja volt koponya MR vizsgálatom, az negatív lett) . Köszönöm szépen a segítséget!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza látászavar témában

Kedves Kérdező!

A koponya MR leírása alapján érdemi eltérést nem mutat. Felteszem a leírás alapján, hogy szemproblémái hosszabb ideje fennállnak. Célszerű szemész orvossal egyeztetni erről. Agydaganatra utaló eltérést a leírás alapján nem látok.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. március 10., 05:45; Megválaszolva: 2021. március 10., 08:38
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Felnőttkori kancsalság
Kedves Doktornő! Körülbelül egy hete szédülés, hányinger (egyszer hányás) tünetek kezdődtek nálam. Pár nap után észrevettem, hogy a...
Epilepszia/egyéb társbetegséggel
Kedves Dr.Fehér Gergely! A tanácsát szeretném kérni a következő problémámban. 2002 óta állók Idiopátiás Generalizált Epilepszia kezelés...
gyermekem gyakran szédül, felcserél...
gyermekem most kezdte az első osztályt, sajnos sok nagyon rosszindulatú, durva, viselkedészavaros gyerekkel van egy közösségben, akikkel nem találja a...
pillanatnyi látásvesztés
Tisztelt Doktor nő! Nagyon félek a betegségektől, szinte már rettegek. Beképzeltem már magamnak mellrákot, pajzsmirigyrákot..... Most kb. egy fél...
Úszó ezüst foltok a szem...
Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! Édesanyámnak nagyjából egy éve kezdődő problémája van. Többnyire a bal szemének látómezejében hirtelen egy...