Fejfájás, homályos látás

Tisztelt Doktor Úr! Ma délután pihenés közben, mikor feküdtem, homályos foltot kezdtem el látni főleg a bal szememmel, kicsit a jobbal is. Ha becsuktam a szemem, akkor fehéres éles folt volt. Prizma szerű, éles fény, és a látóterem egy része elhomályosodott a bal szememen. Lepihentem ismét, és 10 perc múlva el is múlt, úgy, hogy kicsit szédültem is. Nehezen tudtam olvasni, ettől a homályos látástól, de nem volt elsötétülve a látásom, csak fényes. A vérnyomásom rendben van, labor leleteim is rendben voltak nyáron. Szédülés szokott lenni, főleg stressz hatására, nyugalmi időszakban nem. Ez a szédülés és a szemen a látásos panasz, lehet Ön szerint stroke megelőző tünet? Biztonság kedvéért megnézetem a nyaki erek állapotát ultrahangon. Nem dohányzom egyébként. Mit gondol, mitől lehet? Tisztelettel és köszönettel

Dr. Plósz János válasza látászavar témában

Életkora alapján nem gondolnám stroke megelőző állapotnak, inkább szemészeti problémának. Szóval első körben szemészeti szakvizsgálatot javasolnék (ha az negatív, akkor érdemes lehet ideggyógyászt is felkeresni).

Kérdés: 2022. január 23., 18:24; Megválaszolva: 2022. január 23., 19:02
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Epehólyag és egyéb problémák
Külső aranyér panasz
Amiláz kissé emelkedett
Üdvözlöm Kedves Doktornő/Doktor Úr! A kérdésem az lenne, hogy a kissé emelkedett amiláz értékkel 130 U/L (feső határ 100U/L) kell e foglalkoznom?...
4 napja tartó hasmenés
Lehet a penésztől problémám?
Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Ma este ahogy szendvicset csináltam magamnak megnéztem a kenyeremen a lejárati dátumot. Mivel 1 hétig meg jónak...