Mi lehet a betegség hátterében?

Kedves Doktornő/ Úr! Anyósomnak magas láza volt kb 1 hónapja, a háziorvos nem talált semmit, azt mondta algopirinnel csillapítsa. Így is tett, de 10 nap múlva már nagyon rosszul volt, kiderült tüdőgyulladása van, kórházba került, de ekkor már a tenyerén és az arcán piros pöttyök voltak, mindenki azt hitte a túl sok algopirin, de 1-2 napra ezek a piros pöttyök hólyagokká alakultak, a vér és vizelet vizsgálat azt mutatta ki gyulladás van a szervezetben és gennyes a vizelete, Ezek a hólyagok elviselhetetlenül fájtak és feszítettek, így elküldtek bőrgyógyászhoz aki szeroidos krémet írt ki neki. Ami semmit nem segített, ismét elküldték egy másik bőrgyógyászhoz aki Medrolt írt fel, csináltak hasi ultrahangot, az orvos azt mondta ugyan van a májon valami folt de nem kell vele foglalkozni. A Medroltol szépen gyógyult a keze, a hólyagokat kiszúrták neki és ránézésre genny és vér keveréket nyomták ki neki. Kiengedték a kórházból, minden rendben volt, de az előírt Medrol beszedése után ismét elkezdett kijönni a kezén, nyakán a hólyag, így ismét bőrgyógyász aki azt mondta nem lehet szak úgy egyik napról a másikra abbahagyni a Medrolt, ismét el kezdte szedetni, és azt mondta kétnaponta a felére csökkentve kell elhagyni, így is tettünk. Tegnap szedte be az utolsó 2 mg-ot belőle. De ma reggelre ismét elkezdődött a folyamat, ismét fáj és feszít a tenyere is újra láthatók az apró hólyagok. Ilyenkor ha kijönnek a bőrén, akkor rossz a közérzete és általában hőemelkedése van. Nem tudom hova fordulhatnánk segítségért? Önnek mi a véleménye, milyen orvoshoz, illetve milyen vizsgálatokat lehetne elvégezni, hogy megszüntethessük az alap problémát? Nagyon kétségbe vagyunk esve, mert nem tudjuk kihez fordulhatnánk, milyen irányba induljuk el! Szeretném kérni az Ön segítségét, bízva hogy újra makk egészséges lesz mint régen! Előtte soha semmi baja nem volt azt leszámítva, hogy 14 évesen kivették a vakbelét! Előre is köszönöm a segítségét!

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Szanyi Andrea válasza belgyógyászat témában

Kedves Kérdező!

Bőrgyógyászati betegséget látatlanban nem lehet diagnosztizálni. Csak következtetést tudok levonni abból, hogy az alkalmazott szteroid kezelésre a folyamat javult, így elképzelhető, hogy allergiás folyamat áll valóban a háttérben. Ezen kívül lehet más bőrgyógyászati elváltozás is, mely a szteroidra reagál (pemphigus, pemphigoid) . A hosszantartó szteroidkezelést nem lehet hirtelen, csak fokozatosan abbahagyni. Keressék fel ismételten a bőrgyógyászati szakrendelést.

Kérdés: 2012. május 03., 11:53; Megválaszolva: 2012. május 06., 20:08
Kérdések és válaszok: Egyéb
Folyamatos Szédülés
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg
Orvosi vizsgálat