• Milyen betegségre utalhatnak a következő tünetek,lehet komolyabb problámám?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr.Nő/Úr! Mostanában furcsán érzem magam.Állandóan álmos vagyok,fáradt.A suliban amikor órán vagyok mindennap kabátban ülök,fázok,állandóan hideg a kezem.Gyakori a vizeletem,szinte minden órában kell, (ált.ban 8:00tól 15:00ig vagyok iskolában és ezalatt az idő alatt másfél l teát vagy ásványvizet iszom meg) Ha már érzem,hogy a mosdóba kell mennem akkor egyre jobban fázok, hűl le a kezem.Néha fáj az alhasam,de csak a köldökömnél,mintha húzná valami.Ma meg amikor hazaértem akkor tele lettem csalánszerű kiütéssel ami feldagadt és teljesen elterjedt a testemen. Utána néztem a leukémia tüneteinek,hasonlóak jelentkeznek rajtam,de pl. ismeretlen eredetű fogyás helyett inkább kívánom az ételt,de viszont ez a mindennapos fáradtság,alszok délután 2-3 órát ,alszok este legalább 7-8 órát.Most meg ez a bőrpír...( őszintén megmondom,csak azért mertem leírni ide a leukémiát,mert az egyik barátom ebbe halt meg és neki is az állandó fáradtsággal kezdődött,bármit is csinált elfáradt benne.) Önnek mi a véleménye ezekről a tünetekről?

        Dr. Szanyi Andrea válasza a belgyógyászat témában

        Kedves Kérdező! A fáradtság, fázás hátterében vérszegénység is állhat. A gyakori vizelés a sok folyadékfogyasztás következménye is lehet. Mindenképpen javaslom vérkép és vizelet vizsgálatát. A testszerte észlelt kiütés hátterében allergia állhat,melynek számtalan kiváltó tényezője lehet. Tünetileg javasolt antihisztamin gyógyszer szedése, például Claritine akut recept nélkül is kapható a patikákban.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 04., 18:02; Megválaszolva: 2011. október 05., 21:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés