• Milyen betegségre utalhatnak a következő tünetek, lehet komolyabb problámám?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Dr.Nő/Úr! Mostanában furcsán érzem magam.Állandóan álmos vagyok, fáradt. A suliban amikor órán vagyok mindennap kabátban ülök, fázok, állandóan hideg a kezem.Gyakori a vizeletem, szinte minden órában kell, (ált.ban 8:00tól 15:00ig vagyok iskolában és ezalatt az idő alatt másfél l teát vagy ásványvizet iszom meg) Ha már érzem, hogy a mosdóba kell mennem akkor egyre jobban fázok, hűl le a kezem.Néha fáj az alhasam, de csak a köldökömnél, mintha húzná valami. Ma meg amikor hazaértem akkor tele lettem csalánszerű kiütéssel ami feldagadt és teljesen elterjedt a testemen. Utána néztem a leukémia tüneteinek, hasonlóak jelentkeznek rajtam, de pl. ismeretlen eredetű fogyás helyett inkább kívánom az ételt, de viszont ez a mindennapos fáradtság, alszok délután 2-3 órát, alszok este legalább 7-8 órát. Most meg ez a bőrpír...( őszintén megmondom, csak azért mertem leírni ide a leukémiát, mert az egyik barátom ebbe halt meg és neki is az állandó fáradtsággal kezdődött, bármit is csinált elfáradt benne.) Önnek mi a véleménye ezekről a tünetekről?

        Dr. Szanyi Andrea válasza a belgyógyászat témában

        Kedves Kérdező! A fáradtság, fázás hátterében vérszegénység is állhat. A gyakori vizelés a sok folyadékfogyasztás következménye is lehet. Mindenképpen javaslom vérkép és vizelet vizsgálatát. A testszerte észlelt kiütés hátterében allergia állhat, melynek számtalan kiváltó tényezője lehet. Tünetileg javasolt antihisztamin gyógyszer szedése, például Claritine akut recept nélkül is kapható a patikákban.


        Kérdés: 2011. október 04., 18:02; Megválaszolva: 2011. október 05., 21:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: