• c-vitamin ill. aszkorbinsav szedése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Egy olyan kérdésem lenne, hogy C-vitaminból mennyit (mg) kell szednie egy nem beteg 1, 5 éves gyermeknek, illetve egy felnőtt (nem beteg) embernek? Valamint, hogy a gyógyszertári aszkorbinsavat hogyan kell kimérni, adagolni? Miben különböznek a c-vitamin tabletták, cseppek (pl.: Cebion csepp, stb) a gyógyszertári aszkorbinsavtól (az áron kivül)?

        Dr. Boros Miklós válasza a C-vitamin témában

        Tisztelt Kérdező! A gyermeknek ajánlott napi adagja 45 mg, a felnőtteké 6 mg. A felszívódás miatt friss zöldség és gyümölcs formájában érdemes bevinni, erre a gyógyszertári aszkorbinsav nem a legjobb választás. A jó hatáshoz egyéb vitaminok és nyomelemek bevitele is szükséges és erre valóban a természetes forma a legideálisabb.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 10., 19:44; Megválaszolva: 2012. február 15., 18:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: