• Emelkedett májenzimek? Veszélyes?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Félévente járok vérvételre, és a GOT, GPT adatok mindig emelkednek, duplázódnak. Jelenleg: GOT: 77 , GPT: 58 értékű. Más minden teljesen rendben van, semmi eltérés nincs máshol. Van egy kb 2 centis epekövem, de semmi panaszt nem okoz, véletlen derült egy hasi ultrahangon. Ki kéne vetetnem? Hepatitis vizsgálaton is negatív az összes érték. Mi okozhatja ezt az emelkedést, nagyon ijesztő hogy félévente nőnek az értékek. Sportolok, egészségesen eszem. Legalont szoktam néha bevenni. Köszönöm!

        Dr. Molnár Dóra válasza a laboratóriumi eltérés témában

        Kedves Kérdező! A leírt értékek valóban enyhén emelkedettek. Fontos lenne tudni, hogy szed-e valamilyen gyógyszert (akár fogamzásgátlót is), milyen betegségei voltak stb. - tehát önmagában a labor lelet eltérés pontos megítélése nem lehetséges legtöbbször. A teendő tisztázására gasztroenterológiai vizsgálat javasolt. Itt segítenek azt is eldönteni, hogy az epekő milyen teendőt igényel. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2019. május 06., 14:11; Megválaszolva: 2019. május 06., 23:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: