Kevés fehérvérsejt

Tisztelt Doktornő! Kisfiam 3 éves korában készült egy vérvétel, majd most, fél évvel később egy újabb. Azt szeretném kérdezni, hogy a most is látható eltérésekkel kell-e foglalkoznunk (pl. kevés fehérvérsejt) , igényel-e további figyelmet. Egyébként egészséges fejlődésű, kiegyensúlyozott gyerek. Csatolom fájlban (találtam még egy korábbit, 8 hónapos korából, azt is belevettem) . Köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Vas Felícia Emese válasza laboratóriumi eltérés témában

Tisztelt Szülő!

Fontosnak tartom elmondani, hogy egy csatolt vérvételi eredmény alapján kérdésére teljes körű választ adni nem lehet. Ilyenkor lényeges a gyermeknél, hogy van-e valami tünete, panasza, ami miatt készültek a vérvételek, miért két év múlva lett ismételve a vérvétel. Néhány eredmény épp a referencia tartomány határán van, ezek nem nagy eltérések.

Ezek mellett azonban mindenképpen igényel további követést, kontroll vérvételt a későbbiekben. Ha a házi gyermekorvosuk máshogy nem rendeli, véleményem szerint fél-egy évvel a legutóbbi vérvételt követően elegendő az ismétlés-amennyiben a gyermekének nincs olyan panasza, ami ezt korábban szükségessé teszi.

Jó egészséget kívánok! Tisztelettel,

Kérdés: 2021. február 02., 12:00; Megválaszolva: 2021. február 13., 17:17
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
További vizsgálatok?
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata
Rövid,visszatérő fejfájás
Csomók lágyék hajlatban