Hirdetés
      • segítségkérés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Már csaknem végső elkeseredésemben fordulok Önhöz! Problémáim a következőek: körülbelül 2 éve egyre erősödő zsibbadással küzdök kézujjaim zsibbadásával. Az utóbbi egy évben a zsibbadással együtt főleg éjjel erős fájdalmak is jelentkeznek ujjaimban. Állapotom folyamatosan romlik, 2013 nyarán mindkét kezemen csukló tájéki alagút szindrómát állapítottak meg. A jobb kezemen az év októberében, a balon pedig 2014 júniusában elvégezték a szükséges műtétet, aminek következtében kisebb javulás állt be a zsibbadás terén, de a fájdalmaim tovább erősödött. 2014 októberében újabb ENG kontroll vizsgálat a könyök tájéki idegszorítást állapította meg, ami 2013-ban még nem volt. A fájdalmaim az utóbbi hónapokban olyan szintig fajultak, hogy főleg éjszaka ujjaim megmerevednek, és nagyon fájnak, annyira, hogy aludni sem igazán tudok. Ébredéskor be kell mozgatnom ujjaimat 10-15 percig, ezután az ujjaim merevsége majdnem megszűnik, a fájdalom is jelentősen csökken, de el nem múlik, csak elviselhetőbb. 2014 októberében reumatológiai vizsgálat nem mutatott különösebb problémát, de a panaszaim nem szűnnek, sőt egyre erősödnek. Az elmúlt 1 hónapban már szinte folyamatos gerinc-, és derékfájdalom is gyötör. Kérem adjon tanácsot, hogy hová fordulhatnék problémámmal!

        Dr. Puskás Réka válasza a kéz zsibbbadás témában

        Kedves Kérdező! Gondolom, neurológusnál már járt, elvileg ott tudnak segíteni a baján. Panaszát a könyöktáji idegnyomáson kívül még a nyaki gerinc, vagy a mellkaskimenet problémája is okozhatja, de mivel polyneuropathiája is van, az is állhat a panasz hátterében. Laborvizsgálatokra is szükség van, a kézujjak merevsége miatt. Nyaki és mellkasi röntgen, állapotától függően esetleg MRI is javasolt lehet. Neurológus, reumatológus segíthet a baján. Ha végképp nem boldogul, fordulhat fájdalomterapeutához is. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2015. január 01., 19:09; Megválaszolva: 2015. január 05., 13:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Már csaknem végső elkeseredésemben fordulok Önhöz! Problémáim a következőek: körülbelül 2 éve egyre erősödő zsibbadással küzdök kézujjaim zsibbadásával. Az utóbbi egy évben a zsibbadással együtt főleg éjjel...
        Kérdésem a hőfényképet hogyan kell értelmezni? Úgy hallottam, hogy a piros az meleg (ott gyulladás van ) és hogy a sárga a jó a zöld és a kék az hideg az rossz. Igaz ez? Mellékelnék egy hő fényképet Ön szerint ez jó vagy sem?...
        Kb, másfél év óta vannak érzékelési problémák a bal lábujjaimnál. Nehéz körülírni az érzést, nem zsibbadás, nem is érzéketlenség, inkább ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor a téli fagyban elgémberednek a lábujjak (azzal a...
        Inzulinos cukorbeteg vagyok, és egy ideje zsibbadnak az ujjaim, szinte fogni is alig birok, voltam reuma rendelésen, ahol fájdalomcsillapitót írtak, de ettől sem igazán szűnik a zsibbadás, mit lehetne tenni?
        Sajnos olyan helyen dolgozom, ahol nem mehetek beteg állományba. A lábam két ujján az ízületek nagyon fájnak, be vannak gyulladva. Inzulinos cukros vagyok 6- 8.5 között mozog a cukrom lyricát szedek. A másik rész a bokám alatti rész, ami...
        Tisztelt Cím! Azt szeretném megtudni, hogy a lábujj zsibbadásnak mi lehet az oka. Mindkét lábamon a 2 középső lábujj zsibbad, vagyis inkább bizsereg, mert érzek vele mindent. Cukorbeteg vagyok 20 éve, de az eredményeim tökéletesek, nem volt...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő Harminc éves, 22 éve egyes típusú cukorbeteg vagyok. Két hete nefropáthia gyanújával, nefrológia szakrendelésre kaptam beutalót. Itt annyi történt, hogy némi laborlelet elemzés és vérnyomásmérés, majd a...
        A lábfejen a láb ujjakon un.zokni hatás egyre előre haladottabb, a lábszáron a sipcsont tájékán nehezen gyógyuló sebek vannak. Hőterápiás kamera kimutatta a lábujjak hidegségét 20%-os de a kezek sem az optimális hőtartományban...
        cukorbeteg vagyok, elviselhetetlen fájdalmaim vannak a bal lábam újjaiban.Kapok rá Lyrikát és Tramadolort de semmit nem használnak, már 6 naoja és éjszaka nem aludtam semmit. Már nem nagyon birom! Az ideggyógyász azt mondja ez vele jár és...
        Édesanyám inzulinos cukorbeteg, a bal lába talpánál és a bal karjánál zsibbad. A cordiust nem bírta, mert zavarodott lett.