Nyaki lordosis kiegyenesedett

Tisztelt doktornő 37 éves nő vagyok. évek óta recseg ropog a nyakam. mostanában sajnos egyre jobban. ortopédián jártam már vele, de csak azt mondták nyugodtan ropogtassam. pár hete zsibbadni kezdtek az ujjaim. a hüvelyk, mutatóujj és kisujjam. körzeti orvosomat felkerestem aki elküldött nyaki röntgenre. az eredményem a nyaki lordosis kiegyenesedett. bal oldalon. kb. 5 mm nyaki borda. discusok, csontszerkezet egyébként megtartottak. a doktornőm Mydetont írt fel azt szedem. illetve., hogy tornáztassam a nyakam ülő helyzetben minden irányban és massziroztassam. két hete a zsibbadás néha jelentkezik csak nagyon kis mértékben. szedem a mydetont és a párom massziroz. a kérdésem az lenne mivel sajnos sok rosszat olvastam erről a nyaki lordosis ról. valóban nagyon veszélyes? bénulást okozhat? érdemes még más vizsgálatra menni? ön mit javasol? 2 pici lányom van és eléggé megijedtem az olvasottaktól. üdvözlettel. válaszát előre is köszönöm.

Dr. Puskás Réka válasza kéz zsibbbadás témában

Kedves Kérdező! A nyaki lordosis annyit jelent, hogy a nyaki gerinc előrefelé domború görbülete. Ennek van egy normális mértéke, ehhez képest lehet elsimult, kiegyenesedett vagy éppen fokozott. Önmagában a lordosis semmi különöset nem jelent, csak a nyaki gerinc tartására utal. Az elsimult lordosis ennek megfelelően a nyakon tartáshibát jelent. Orvosa nagyon helyesen tornáztatást javasolt, ezt kell tenni, de nem csak a nyakat, hanem az alatta levő gerincrészeket is, hogy az egész gerincét helyesen tarthassa. További vizsgálatok a leírt helyzetben nem szükségesek. Bénulástól nem kell tartania. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2014. december 22.

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Karzsibbadás
Tisztelt doktornő! 23 éves nő vagyok. Kb fél éve zsibbad a bal karom, változó erősséggel, (vannak napok, amikor nem), de kb 2 hete minden nap érzem,...
Segítségkérés
Tisztelt Doktornő! Már csaknem végső elkeseredésemben fordulok Önhöz! Problémáim a következőek: körülbelül 2 éve egyre erősödő zsibbadással küzdök kézujjaim...
Öregujj törés gyógyulása
Bal térd MR értelmezése, tanácsadás
Porckopás és táplálékkiegészitők
Pattanó ujj műtét után