Karzsibbadás

Tisztelt doktornő! 23 éves nő vagyok. Kb fél éve zsibbad a bal karom, változó erősséggel, (vannak napok, amikor nem), de kb 2 hete minden nap érzem, egyedül akkor múlik el pár perc után, ha lefekszem, de pl ülő helyzetben az ölemben pihentetve ugyanúgy zsibbad. A csuklóm kézfej felőli részén van egy ganglion, de nem emlékszem melyik volt előbb, a ganglion vagy a tünetek. (maga a dudor egyébként nem fáj) Lehetséges, hogy a ganglion nem csak a csuklótól lefelé, hanem felfelé az egész kar zsibbadását is okozza? Kardiológusnál már jártam, ott egy MPS-en kívül nem találtak problémát. Számítógépet is napi szinten használok, 23 évesen ez okozhat gerincproblémát és emiatti zsibbadást? Köszönöm szépen válaszát!

Dr. Puskás Réka válasza kéz zsibbbadás témában

Kedves kérdező! A zsibbadást nem a ganglion okozza. Valószínűleg ön nem helyesen, hanem görnyedten ül naphosszat a gép előtt, talán más testtartás hibákat is mutat. A zsibbadás, ami fekvéskor szűnik meg, gyakran a kulcscsont körül, a mellkas kimenetben nyomás alá helyeződő idegekből ered, vagy pedig a nyakból. Próbáljon egyenesen ülni, fejét nem engedje előre sem hátra, és ha akkor nem jelentkezik a panasza, akkor folytassa így. Ha nem szűnik ettől, mutassa meg reumatológusnak vagy ideggyógyásznak. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2015. március 06.

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Segítségkérés
Tisztelt Doktornő! Már csaknem végső elkeseredésemben fordulok Önhöz! Problémáim a következőek: körülbelül 2 éve egyre erősödő zsibbadással küzdök kézujjaim...
Nyaki lordosis kiegyenesedett
Tisztelt doktornő 37 éves nő vagyok. évek óta recseg ropog a nyakam. mostanában sajnos egyre jobban. ortopédián jártam már vele, de csak azt mondták nyugodtan...
Öregujj törés gyógyulása
Bal térd MR értelmezése, tanácsadás
Porckopás és táplálékkiegészitők
Pattanó ujj műtét után