• Végbélrák

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szakértők! Férjemnél vastagbél tükrözés vizsgálattal a végbélnyílástól 5-6 cm magasan körkörös, kifekélyesedett, vérzékeny tumoros folyamatot diagnosztizáltak. További vizsgálatok végett kórházban kell feküdnie! Kérdésem: milyen vizsgálatok várhatóak még és a betegség kimenetelét illetően mi vár rá(nk)?

        Dr. Molnár Katalin válasza a vastagbélrák témában

        Kedves Hölgyem valószínűleg vastagbél daganat kivizsgálásai következnek:mellkas-has-kismedence CT, végbél tükrözés és mintavétel, vérkép, labor, onkomarkerek. Ha megtörténnek az említett vizsgálatok és távoli áttét nem igazolódik, műtét előtt sugárkezelés és kemoterápiás infúziók, majd műtét és onkológiai utókezelés a gyógyuláshoz vezető út. A műtét előtti radiokemoterápia kb.5-6 hetet vesz igénybe, majd 4-6 hét eltelte után lehet műteni. A kivett daganat szövettani leírása alapján jöhet szóba még utókezelés is. Üdvözlettel dr. Molnár Katalin


        Kérdés: 2011. szeptember 16., 12:40; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 08:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: