• Lehet-e májáttét?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Édesapámat 2011 január 4-én operálták vastagbéldaganattal. Diagnózis: neoplasma malignum coli sigmoidei. A daganat patológiai stádiuma pT3N2. Április elejétől kemoterápiás gyógyszert kap. különösebb mellékhatások nélkül szedi a mai napig. Június elején készült CT vizsgálaton az alábbiak állnak. A máj normális nagyságú, kissé inhomogén szerkezetű. V. segmentumában egy 5 mm-es és egy 54 mm-es, az V-VII. segmentum határán egy 3 mm-es, a VIII. segmentumban egy 2 mm-es, a II segmentumban egy kissé elmosódott kontúrú a kontraszt anyagot bizonytalanul halmozó 17 mm-es, illetve egy számottevő halmozást nem mutató 5 mm-es valamint a II-III. segmentum határán egy 10 mm-es képlet van. Kérdésem, hogy lehetnek-e ezek áttétek. A lelet végén annyi áll,hogy nem zárható ki metasztázis sem. Ha esetleg beigazolódik, hogy áttét, milyenek az életkilátások. Üdvözlettel: Kassakürti Judit

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a vastagbélrák, májáttét témában

        Édesapjának előrehaladott (T3N2) méretű szigmabél-daganata volt.A Dukes, vagy Astler-Coller féle beosztást nem írja meg. Májfunkciós értékeket, a vérszérum "tumor-marker" értékeit nem írja meg. Jelenleg valamiféle kemoterápiát kap - bár nem szokás 87 éves korban kemoterápiát alkalmazni, hacsak nem valamiféle igen enyhét. A CT-n a májban leírt "képletek" bizony lehetnek májáttétek. Akkor pedig sajnos gyógyíthatatlan.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 20., 13:08; Megválaszolva: 2011. július 04., 19:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        CEA labor értékem: 6,99ng/ml(Ref.érték: 0-2,5). Mire utal mi a teendő?

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés